Šport Iné športy

Iuventa Michalovce nastúpi v Európskom pohári!

Hádzanárky 13-násobného slovenského majstra Iuventa Michalovce začali spoločnú prípravu na sezónu 2020/2021 aj s tromi novými hráčkami.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa Michalovce nastúpi v Európskom pohári!
4
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Pri trénerskom kormidle pokračuje Ján Beňadik, do tímu pribudli česká reprezentantka Helena Ryšánková, brazílska brankára Naira Almeidová a aj Patrícia Wollingerová, ktorá sa vrátila po materskej dovolenke. Na skúške sú dve mládežnícke reprezentantky Ukrajiny a Veronika Vagaská z Prešova.

Európsky pohár

Michalovské družstvo je tradičný účastník európskych pohárových súťaží a aj v sezóne 2021/2022 naň čaká medzinárodná konfrontácia. Vedenie Európskej hádzanárskej federácie (EHF) umožnilo Iuvente štartovať v európskom pohári č. 3 – EHF Európsky pohár.

Michalovčanky pôjdu v pozícii nasadeného tímu do druhého kola a tak sa vyhnú papierovo najsilnejším súperom, ku ktorým patria aj účastníci MOL ligy Slavia Praha a TJ Sokol Písek. K možným súperom Iuventy v 2. predkole patria Dunajská Streda či švajčiarsky tím Spono Eagles, ktorý Michalovčanky vyradili v 1. kole Európskej ligy v sezóne 2019/2020. V súťaži sa predstaví celkovo 57 družstiev. Druhé predkolo je na programe 16.-17. októbra a 23.-24. októbra. Žreb Európskeho pohára sa uskutoční v utorok 20. júla v sídle EHF vo Viedni.

Viac správ

Káder Iuventy Michalovce

Brankárky: Iryna Jablonská-Bobal, Naira Almeidová

Spojky: Lívia Klučková, Marianna Rebičová, Adriana Holejová, Patrícia Wollingerová, Helena Ryšánková, Jevgenija Kohučová, Veronika Vagaská (na skúške z Prešova)

Krídelníčky: Bibiana Štefaniková, Natália Dmytrenková, Martina Popovcová, Milica Trifunovičová, Vladimíra Bajčiová, Maria Radovičová

Pivotky: Ivana Godečová, Valéria Dulinová, Viktória Gajdošová, Barbora Polievková

Iuventa Michalovce pred prípravou na novú sezónu
4
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM