Šport

Iuventa Michalovce obhájila trofej: Kouč Urban hovorí o peknej bodke

Hádzanárky Iuventy Michalovce vybojovali štvrtý triumf v Slovenskom pohári za sebou a siedmy celkovo. V nedeľňajšom finále v Šali potvrdili pozíciu favorita a Sláviu Partizánske zdolali 28:17.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa Michalovce obhájila trofej: Kouč Urban hovorí o peknej bodke
Zdroj: TASR

Zverenky trénera Františka Urbana síce prehrávali v priebehu prvého polčasu už o štyri góly, ešte do prestávky ale dokázali manko zmazať. V druhom dejstve už na palubovke jasne dominovali a vyhrali ho o jedenásť gólov.
Okrem prémie 1200 eur získali víťazky aj právo účasti v európskom Vyzývacom pohári 2016/2017. Ak sa stane Iuventa majstrom, právo prejde na zdolané finalistky.

Vyrovnaný priebeh

Prvý polčas mal vyrovnaný priebeh, výraznejší náskok získalo Partizánske až v 12. minúte – trojgólovú šnúru svojho tímu zavŕšila presnou strelou zo sedmičky Michnová a Slávia viedla 7:4. Partizánske ťažilo z precíznej obrany na čele s brankárkou Súlovskou a v 19. minúte sa nečakane dostalo už do štvorgólového „trháku“ (6:10). Až potom sa dostala k slovu aj Iuventa a ešte do polčasu dokázala zmazať manko súpera.

Jasne dominovali

Michalovce po zmene strán už jasne dominovali. Za dve minúty druhého polčasu dala Iuventa tri góly a razom viedla 14:11. V 35. minúte to bolo už 17:12 pre favorita a Slávii nepomohol ani následný pddychový čas kouča Olšavského. Iuventa mala suverénne navrch, v ofenzíve sa rozstrieľala Fiľková-Trehubová a v 39. minúte už jej tím viedol 20:13. Partizánske už nenašlo sily ani kvalitu na zvrat, desať minút pred koncom mala Iuventa desaťgólový náskok (24:14) a zápas bez problémov doviedla do víťazného konca.

Reakcia trénera

František Urban, tréner Iuventy: „Do zápasu sme nevstúpili príliš dobre, kopili sme technické chyby a až päťnásť je na jeden polčas strašne veľa. Navyše sme nepremieňali šance. V druhom polčase to už išlo, brankárka Gubiková v spolupráci s obranou a rýchle protiútoky znamenali, že sme dali peknú bodku za týmto rokom. V druhom polčase sme to už boli naozaj my.“

Môže vás zaujímať:

Iuventa v osemfinále proti Metzingenu. Čúrny: Sme spokojní

Hádzanarky Iuventy si doniesli domov víťazný pohár
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM