Zuzana Ročeňová Hádzaná

Iuventa Michalovce už pozná súpera: V osemfinále Pohára EHF hráme proti Leverkusenu

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v osemfinále Pohára EHF stretnú s nemeckým TSV Bayer 04 Leverkusen. Rozhodol o tom utorňajší žreb vo Viedni, pri ktorom figuroval úradujúci slovenský majster medzi osmičkou nenasadených tímov.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa Michalovce už pozná súpera: V osemfinále Pohára EHF hráme proti Leverkusenu
Zdroj: TASR

Prvý zápas osemfinále odohrá Iuventa 1./2. februára budúceho roka na domácej palubovke, odveta je na programe o týždeň neskôr v Leverkusene. „Je to neuveriteľné, ale splnilo sa nám naše želanie. Hneď na spoločnej večeri po postupe cez Zagorje sme sa s dievčatami zhodli, že chceme Leverkusen, pretože je to atraktívny súper a hrá tam naša bývalá hráčka Denisa Glankovičová, ktorá od nás pred deviatimi rokmi odišla do Bayeru,“ reagoval na žreb športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

„So žrebom sme teda veľmi spokojní a tešíme sa, hoci prvý zápas doma považujem za nevýhodu. Aj teraz v Zagorje sme sa presvedčili, čo znamená hrať odvetu na svojej palubovke. Ale nám sa to už stáva pravidelne, že druhý duel hrávame vonku, napriek tomu sa so silným súperom o postup chceme pobiť. Naše hráčky už majú dosť skúsenosti z ťažkých zápasov na medzinárodnej scéne a pokúsime sa o historický zápis do klubovej kroniky,“ doplnil J. Čúrny.

Bayer Leverkusen je aktuálne na šiestom mieste bundesligovej tabuľky s bilanciou šesť víťazstiev a päť prehier a sedembodovou stratou na vedúci Thüringer. V roku 2005 vyhral Bayer európsky Vyzývací pohár, je 12-násobným nemeckým majstrom s posledným titulom z roku 1987. V roku 1984 bol Leverkusen vo finále Ligy majstrov.

Zemplínčanky sa prebojovali v európskych pohároch medzi šestnásť najlepších tímov štvrtýkrát v klubovej histórii, predtým to v Pohári EHF dokázali v ročníku 2006/2007 i 2007/2008 a v PVP 2008/2009. Zverenky trénera Jána Packu vyradili v tomto ročníku v 2. kole izraelského outsidera Bnei Hertzeliya po dvoch domácich triumfoch 40:28 a 41:17, v 3. kole prešli cez slovinský RK GEN-I Zagorje po výsledkoch 31:24 doma a 21:27 vonku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM