Šport Hádzaná

Iuventa skončila: Rozlúčila sa s druhou najprestížnejšou európskou súťažou

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v odvetnom zápase 3. kvalifikačného kola Pohára EHFi. Maďarskému družstvu Alba Fehérvár v nedeľu podľahli 19:27.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa skončila: Rozlúčila sa s druhou najprestížnejšou európskou súťažou
Zdroj: TASR

Slovenský majster musel na palubovke súpera dobiehať päťgólové manko z prvého zápasu, ale už prvý polčas naznačil, že prekvapenie sa konať nebude. V druhom dejstve domáce hráčky ešte navýšili svoj náskok a spečatili postup. Michalovčanky tak opäť nedosiahli na vytúžený postup do ďalšej fázy.

Dlhé čakanie

Nezvyčajne dlhé čakanie na úvodný gól zápasu ukončila až Tilingerová, ktorá v 6. minúte zo sedmičky prestrelila Medveďovú. Michalovčankám sa darilo držať krok s Fehérvárom do 15. minúty. Hostky viackrát vyrovnali tesný náskok súpera, ktorý však neskôr zlepšil koncovku. Hráčky Iuventy si viackrát nerozumeli v prechode do útoku aj preto postupne narastal náskok maďarského družstva. V 17. minúte viedli domáce už o štyri góly (10:6) a postupové ambície Iuventy boli len ťažko naplniteľné. V 27. minúte prehrávali hostky už o sedem gólov – 8:15, ale napokon ešte v závere prvého dejstva znížili na prijateľnejších 16:11.

Zdramatizovanie zápasu

Prvé minúty druhého polčasu však naznačili, že domáce hráčky nepripustia výraznejšie zdramatizovanie zápasu. Naopak, hráčky Fehérváru využili niekoľkominútový úsek, počas ktorého Michalovčanky neskórovali na zvýšenie svojho náskoku. V 43. minúte viedlo domáce družstvo o osem gólov – 22:14. Tréner Iuventy František Urban sa ešte snažil pozbudiť svoje družstvo počas oddychových časov, ale rozbehnutého súpera to nepribrzdilo. Domáci tím si už v závere ustrážil postup. V posledných sekundách zápasu ešte inkasovala modrú i červenú kartu domáca Rózsásová a konečnú podobu výsledku dala premenenou sedmičkou brankárka Lafuenteová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM