Hádzaná

Iuventa udržala takmer celý káder: Do tímu pribudla ďalšia posila

Klub Iuventa Michalovce predstavil novú posilu, ktorá bude hájiť tímové farby.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa udržala takmer celý káder: Do tímu pribudla ďalšia posila
Zdroj: TASR

Po Lívii Klučkovej a Martine Popovcovej predstavila Iuventa nové meno, ktoré pribudlo do tímu.

Jedná sa o slovenskú hráčku a mládežnícku reprezentantku Valériu Dulinovú.

„Sedemnásťročná juniorská reprezentantka hráva momentálne za dorast Trenčína a niekoľko zápasov už odohrala aj za materský Hlohovec v MOL lige,“ informoval klub na svojom webe.

„Ide o mladú šikovnú pivotmanku, ktorá má veľmi dobrý fyzický fond. Má iba sedemnásť rokov, no už toho má za sebou z hádzanárskeho hľadiska dosť. Vlani sa v Slovinsku predstavila na kadetských majstrovstvách Európy a v tejto sezóne má za sebou už aj zápasy v MOL lige za materský Hlohovec. Ide o mladú hráčku, ktorá využila možnosť pracovať na sebe v špičkových podmienkach Iuventy a rozvíjať svoj nepochybne veľký hádzanársky potenciál,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik.

Klub začal s budovaním kádra, ktorý dostáva reálnejšie kontúry. Ako povedal Beňadik: „Káder z minulej sezóny sme udržali takmer celý pokope. Zmluvu predĺžila brankárka Kordowiecká, o čom sme už informovali. Novými posilami sú Maťa Popovcová a Valéria Dulinová, ktoré sú aj prísľubom do budúcnosti. Čo sa týka ďalších zmien v kádri, nebudú v ňom figurovať Martina Pustá a Ivona Michalcová, ktoré sa chystajú študovať na vysokých školách v Prešove, respektíve Nitre. Na začiatku prípravy budú s určitými obmedzeniami trénovať Iryna Kompanieetsová a Marija Radovičová, ktoré sa podrobili operačným zákrokom. Čo sa týka doplnenie kádra, chceli sme priviesť ešte jednu mladú hráčku do 20 rokov a tým by sme považovali družstvo za uzavreté. Samozrejme nás ovplyvňuje aktuálna celospoločenská situácia, ktorá je pre všetkých a najmä pre športové kluby mimoriadne náročná.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM