Hádzaná

Iuventa v dramatickom závere tesne zdolala Šaľu: Na konte má cenné víťazstvo a je krok od titulu!

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú blízko k zisku siedmeho titulu majstra SR, štvrtého za sebou. V druhom finále národnej play off vo WHIL zdolali v dramatickom závere Slovan Duslo Šaľa. V sérii hranej na tri víťazstvá tak vedú už 2:0 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa v dramatickom závere tesne zdolala Šaľu: Na konte má cenné víťazstvo a je krok od titulu!
Zdroj: TASR

Séria sa budúci víkend presťahuje do Šale, kde sa bude domáce Duslo snažiť odvrátiť prvú možnosť Iuventy na zisk štvrtého titulu v rade.

Hosťujúce Šalianky ustavične vo vedení

V michalovskej Chemkostav aréne sa hral zaujímavý zápas. O jeho kvalitu sa pričinili obidva tímy, v prvom dejstve hlavne hosťujúce Duslo. To ovládlo v prvej tridsaťminútovke hru na palubovke a bolo ustavične vo vedení.

V 10. minúte vyhrávali hosťky 6:2, na čo zareagoval tréner Iuventy Ján Packa oddychovým časom. Ten jeho zverenkám pomohol, keďže znížili na rozdiel jedného gólu (5:6), no do konca polčasu narástol náskok Dusla na päť gólov, keď tesne pred záverečným klaksónom upravila Trochtová na 9:14.

Rozbehnutá Iuventa sa už nedala zastaviť

Hosťujúce Duslo bolo vo vedení aj na začiatku druhého polčasu a keď Bíziková dávala v 38. minúte na 17:11 v prospech Šale, zdalo sa, že hostky po viacerých rokoch konečne v Michalovciach vyhrajú. Iuventu však následne podržala brankárka Lucia Gubíková a hlavne vďaka jej zákrokom sa dostali domáce späť do hry.

Keď v 40. minúte Tobiašová znížila na 14:17, lavička Dusla si zobrala oddychový čas, ani ten však Šali nepomohol, keďže rozbehnutá Iuventa sa už zastaviť nedala. V 47. minúte Tobiašová znížila na 16:17 a zdalo sa, že súpera prevalcuje.

Dramatický záver

Hostky, ale zdvihli hlavy a o niekoľko sekúnd neskôr viedli opäť trojgólovým rozdielom (16:19). Vo zvyšných minútach sa ale ukázala sila domáceho kolektívu. V 57. minúte sa Tobiašovej zo sedemmetrového hodu podarilo vyrovnať (21:21) a od tejto chvíle skórovali už iba domáce, ktoré nakoniec dotiahli dramatický záver do víťazného konca – 23:21.

Ján Packa, tréner Iuventy: „Šaľa dnes hrala veľmi dobre, pozerá sa však na výsledok a vyhrali sme my. Tá taktika, čo fungovala včera, dnes jednoducho nefungovala. Veľmi nám chýbala zranená Marianna Rebičová. Myslím si, že v druhom dejstve sme boli lepším tímom ako Šaľa a naše víťazstvo je zaslúžené."

Rudol Petrikovič, tréner Dusla: „Nechcem hodnotiť všetky okolnosti, ktoré diváci v tomto dueli videli. Aj keď žijeme v demokratickej spoločnosti, vyjadriť sa ku všetkému nemôžem. Ľudia, ktorí videli tento zápas musia uznať, že sme boli lepším tímom a viedli sme až do 57. minúty, žiaľ časté vylúčenie nás stáli obrovské množstvo síl, ktoré nám následne v závere chýbali. To asi rozhodlo spoločne s výkonmi brankárok, pretože Gubíková zachytala opäť výborne. V sérii síce prehrávame 0:2, no určite to pre nás ešte nekončí a do série sa ešte chceme vrátiť."

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM