Správy

Jarný Jurmarok v Michalovciach už čoskoro: Aha, čo všetko nás čaká!

V Michalovciach odštartuje už 16. Jarný Jurmarok, ktorý sa teší veľkej obľube u svojich obyvateľov. Čo všetko je v ponuke?

Ilustračný obrázok k článku Jarný Jurmarok v Michalovciach už čoskoro: Aha, čo všetko nás čaká!
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2016 príde Veľká noc o čosi skôr, ako tomu bolo po iné roky. Veď Veľký piatok pripadá už na 25. marca a prípravy na sprievodné veľkonočné podujatia sú v plnom prúde. O pár dní neskôr Sládkovičovu a Obchodnú ulicu zaplavia množstvo návštevníkov.

Významné trhy

Mesto Michalovce organizuje počas roka 3 významné trhy. Ide o vianočné trhy, jarný trhy a Zemplínsky jarmok, ktoré sa medzi obyvateľstvom ale aj obchodníkmi tešia veľkej obľube. Jarné trhy sa konajú tradične v dňoch 30. apríla – 1. mája. Tieto trhy sú veľmi obľúbené nielen z dôvodu možnosti nákupu bohatého sortimentu ponúkaného tovaru ale aj kultúrneho programu, typického pre toto obdobie – Stavanie mája, vystúpenia mnohých folklórnych skupín a súborov. Veľmi známou sprievodnou akciou je „Jarná cena Michaloviec“ – súťaž v parkúrovom skákaní.

Bude aj gulášik

Nezabudnite si poznačiť teda, že Jarni jurmarok sa uskutoční 30. 4.- 1. 5. 2016. Slávnostne otvorenie sa koná pod záštitou primátora mesta pred mestským úradom vztyčovaním vlajky. V kultúrnom programe na tribúne sa nám predstaví tanečná folklórna skupina. Predajné stánky obslúžia svojich prvých kupujúcich už o 8.00 hod. V ponuke bude oblečenie, rôzne jarné ozdoby, dekorácie, sladké maškrty, ale aj drobnosti z dreva, včelieho vosku, keramiky, moderné šperky, handmade veci a množstvo iných zaujímavých produktov. Na svoje si prídu aj vyznávači dobre jedla a gulášu, ktorého súťaž odštartuje tradične v skorých ranných hodinách.

Môže vás zaujímať:

Michalovskí poslanci a primátor poodhalili kúsok zo svojho súkromia: Takto budeme tráviť Veľkú noc

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Dovolenkári v Košickom kraji: Odkiaľ ich k nám prúdi po novom najviac?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM