Tomáš Šuhajda Rôzne

Jeden z celosvetovo najhorších slumov na skok od nás? Podľa britského Daily Mail je to tak!

Metropola východného Slovenska priťahuje pozornosť médií. Tentoraz však zaujala v negatívnom zmysle, keďže britskí novinári si to namierili priamo na Luník IX. Podľa nich je to jeden z celosvetovo najhorších slumov!

Ilustračný obrázok k článku Jeden z celosvetovo najhorších slumov na skok od nás? Podľa britského Daily Mail je to tak!
Zdroj: TASR

Košice sa stali ako Európske hlavné mesto kultúry zaujímavou cestovateľskou destináciou. V niektorých svetových médiách sa objavili košické dominanty, či svetové kultúrne akcie, ktoré hostila metropola východného Slovenska. No britský bulvárny denník Daily Mail sa na Košice pozrel úplne iným spôsobom.

Metropola východu očami britského denníka…

Toto médium sa na svojom webe prostredníctvom fotografií snaží predstaviť Európske hlavné mesto kultúry, ako miesto skôr pripomínajúce indické chudobné predmestia a scény zo známeho filmu Milionár z chatrče. Človek, ktorý Košice nepozná tak raz dva nadobudne presvedčenie, že metropola slovenského východu je skôr čiernou dierou na mape Európy ako jej kultúrnym centrom. Samozrejme reč je o neslávne známom košickom sídlisku Luník IX, ktorý tentoraz pritiahol pozornosť britských novinárov.

Fotky v článku bulvárneho denníka majú predstaviť Luník IX. Obrázky ukazujú detí hrajúce sa v špine a odpade, taktiež špinavé byty v hroznom stave. Britský denník uvádza, že mnohí ľudia žijú na tomto mieste s takmer 100 percentnou nezamestnanosťou bez plynu, vody a elektriny. Luník IX je dokonca denníkom Daily Mail označený ako jeden z celosvetovo najhorších slumov.

Mesto kultúry a kontrastu…

Rómske sídlisko je tak britským denníkom dávané do ostrého kontrastu s inými časťami mesta. Daily Mail pripomína, že Košice sa môže pochváliť troma univerzitami, mnohými múzeami, galériami a divadlami. V metropole východu žije približne 240 000 ľudí, ktorí môžu využívať dobré železničné spojenie a taktiež medzinárodné letisko.

Iné zahraničné médiá o Košiciach…

Tento rok boli Košice stredobodom pozornosti svetových médií už viackrát. Naposledy zaujalo Európske hlavné mesto kultúry National Geographic Traveler, ktorý bol očarený košickou architektúrou, remeslami, ale najmä vínom. Nemenej významným bolo zaradenie Košíc medzi Top destinácie roku 2013 spravodajskou televíziou CNN. V podobnom rebríčku denníka Guardian obsadili Košice dokonca prvé miesto.

Foto: Daily Mail

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM