Samospráva

Jubilujúce Mestské kultúrne stredisko plánuje ďalšie investície: Narodeniny oslávi o pár dní veľkým koncertom

MsKS v Michalovciach oslávi okrúhle narodeniny. Na jeho oslavu sú pozvaní všetci Michalovčania. Podujatia bude bezplatné pre všetkých.

Ilustračný obrázok k článku Jubilujúce Mestské kultúrne stredisko plánuje ďalšie investície: Narodeniny oslávi o pár dní veľkým koncertom
Zdroj: Dnes24.sk

Tridsať rokov svojej existencie si Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Michalovciach pripomenie koncertom Letokruhy v kultúre. Vystúpia domáci speváci, hudobníci a tanečníci.

Narodeninový koncert

Dejiskom narodeninového koncertu bude veľká sála michalovského domu kultúry. Uskutoční sa v piatok (13.11.) so začiatkom o 18.00 h. V programe vystúpia Folklórny súbor Zemplín, Divadlo pri fontáne, Detský tanečný súbor Slniečko, Základná umelecká škola (ZUŠ), Súkromná ZUŠ Talentum a tanečná škola Grácia. Vstup na koncert je voľný.

Michalovské MsKS zorganizovalo doteraz stovky podujatí. „Zvyknú na nich účinkovať tanečníci, speváci, muzikanti, ale aj herci z rôznych divadiel. Zemplínske mesto zároveň navštevujú zbory, orchestre a hudobníci z rôznych krajín. Zastavili sa tu už aj umelci z USA, Dánska či Japonska.“

Do kultúry sa investovalo

Michalovce žijú počas roka okrem koncertov i ďalšími podujatiami. MsKS je napríklad organizátorom Dní mesta, zábavného programu Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám, folklórnych Zemplínskych slávností, prehliadky divadiel Mihalovski deski, ale aj slávnosti Dies pro honore civitatis (Na poctu mesta), ktorá predstavuje historické udalosti Michaloviec divadelným spôsobom. V posledných rokoch sa tešia obľube organové koncerty, takisto v réžii MsKS.

Kultúrny život v Michalovciach si v uplynulých rokoch vyžiadal mnohé investície. Divadelná sála MsKS prešla rekonštrukciami v roku 1996 a následne aj v roku 2006. Neskôr tu pribudovali bezbariérové prvky.

Ďalšie prostriedky smerovali do vybavenia kina Centrum. Najprv tu nainštalovali kvalitnejší zvuk a v roku 2012 s podporou Audiovizuálneho fondu SR aj digitálne premietacie technológie. Išlo o projekt vo výške takmer 133 000 eur.

Michalovské srdiečko

MsKS si chce do ďalších rokov zachovať priazeň svojich fanúšikov. „Michalovčanom chceme prinášať zážitkovú kultúru, ktorá ich nielen pobaví, ale aj obohatí o nové poznatky. Prostredníctvom kina Centrum pripravujeme nový filmový festival rozprávok pod názvom Michalovské srdiečko,“ uviedla Tomková. Priblížila aj zamýšľané investície na pôde MsKS. „V pláne je rekonštrukcia javiska, opôn a malej sály a jej zmena na priestor pre komorné koncerty či malé javiskové formy.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Kandráčovci nebudú v Michalovciach jediným decembrovým lákadlom: Ďalší atraktívny vianočný koncert!

Najkrajšie sviatky sa už blížia: Prvé info o voňavých vianočných trhoch

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM