Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Kam sa vybrať na jesenné prázdniny? Priamo za zážitkami, FOTO

Využite voľné dni na prelome októbra a novembra. Pripravili sme pre vás originálne tipy na prázdniny počas jesene.

Ilustračný obrázok k článku Kam sa vybrať na jesenné prázdniny? Priamo za zážitkami, FOTO
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Jesenné prázdniny budú od stredy 30. októbra do nedele 3. novembra. Vyučovanie sa začne 4. novembra 2019 (pondelok). Počas týchto pár dní máme pre vás originálne tipy na oddych aj zážitky a to rovno z letiska, ktoré je k metropole Zemplína najbližšie.

Priamo za zážitkami

Stačí vydržať ešte pár dní a čakajú vás prázdniny, o akých ste tak dlho snívali. Určite už vo veľkom plánujete, čo všetko budete robiť. A čo tak si niekam zaletieť?

Ak patríte k tým, ktorým sa veľmi dlho nechce cestovať, možno vám to uľahčí priamy let z košického letiska. Na krátke jesenné prázdniny je to ideálna možnosť na oddych aj zážitky.

Palác na vode

Počas jesenných prázdnin si môžete dopriať historickú prechádzku staromestským námestím Varšavy, uprostred ktorého sa týči socha morskej panny – Sirény. K najkrajším miesta patrí Lazienki Park, kde vás očarí palác na vode a nádherné záhrady z 18. storočia.

Len na skok to máte letecky z Košíc aj do Prahy. Hlavné mesto Česka, by sa dala označiť aj ako srdce Európy, jedno z najkrajších miest sveta a architektonický sen na Vltave. Večná inšpirácia umelcov označovaná aj ako zlatá a stovežatá pamiatka UNESCO. Ponúkame vám zopár tipov, na ktoré pri návšteve Prahy rozhodne nesmiete zabudnúť: Pražský orloj, Karolov most, Vyšehrad, Václavské námestie, Klementinum.

Najdlhší bar na svete

Pár dní pred začiatkom jesenných prázdnin pribudne priama letecká linka z Košíc do Düsseldorfu. Spoznať v ňom môžete zámok Benrath, cisársky palác Kaiserswerth, najdlhší bar na svete, bulvár Königsallee, obchodnú ulicu, ktorá sa ponukou a leskom vyrovná aj parížskemu Avenue Montaigne.

Ak by ste však chceli zahliadnuť kráľovskú rodinu, zaleťte si radšej do Londýna. Na najbližšej angličtine možno ohúrite lepším prízvukom a pri tom si urobíte selfie pri Londýnskom oku, Big Ben aj Tower Bridge.

Zábavný park

Nemusíte na krídlách zájsť ďaleko, aby ste objavili jedno z najkrajších miest na svete – Viedeň. Uchvátia vás monumentálne budovy v centre mesta, nádherné svetové múzeá, biele kone vykračujúce po zrkadlových sieňach palácov. Medzi hlavné lákadlá určite patrí najstaršia zoologická záhrada na svete

Máte chuť na zábavu? Navštívte tam jeden z najnavštevo­vanejších a najstarších zábavných parkov v Európe – Prater.

Ak by ste predsa len mali chuť cestovať ďalej, z Košíc sa môžete prestupom dostať aj do Ameriky, Afriky, Ázie či iných Európskych metropol. Teraz vám už nič nebráni v tom, aby ste si svoje jesenné prázdniny vychutnávali plnými dúškami, zabudli na stres a ponorili sa do cestovateľskej atmosféry.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Jesenné prázdniny nemusíte presedieť: Pustite sa do zážitkov z košického letiska
10
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM