Samospráva

Kamerový systém v Michalovciach? Mesto ho plánuje rozšíriť

Michalovská samospráva sa chystá rozšíriť mestský kamerový systém. Tento rok má na to v rozpočte vyčlenených 15 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Kamerový systém v Michalovciach? Mesto ho plánuje rozšíriť
Foto: Rastislav Búgel

Hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková uviedla, že mesto pravidelne rozširuje a modernizuje kamerový systém, pričom ho inštaluje do lokalít, v ktorých najčastejšie dochádza k protiprávnemu konaniu. „Reagujeme aj na podnety občanov,“ spomenula.

47 kamier

K výmene by malo dôjsť podľa jej ďalších slov na križovatke na ulici Rázusovej pri zubnej poliklinike, križovatke ulíc Špitálska a Okružná, Školskej ulici pri piatej základnej škole. „Taktiež dôjde k výmene dvoch zastaraných kamier v pešej zóne,“ dodala.

Mesto má podľa Palečkovej v súčasnosti k dispozícii 47 kamier. „Kompletne je obsadená centrálna mestská zóna,“ odpovedala na otázku, ktoré lokality väčšinou monitorujú. Kamerový systém v meste zaviedli v roku 2002. „Je to nenahraditeľný prostriedok pri zabezpečovaní verejného poriadku, ochrany majetku mesta, ako aj celkovej bezpečnosti v ňom,“ poznamenala.

Nepretržite

Kamerový systém, ktorý spadá do kompetencie mestskej polície, funguje nepretržite 24 hodín denne so šiestimi zamestnancami pracujúcimi na zmeny.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Pozrite si nižšie video z východniarskej obce, z ktorej sa v minulosti používalo drevo na stavbu lodí.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM