Veronika Ondo-Cholewová Správy

Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!

Je len málo tak obľúbených miest medzi Michalovčanmi, ako práve toto. Po záberoch, ktoré ale nafotil správca Peter Karackaj, zmenia názor aj domasedi :)

Ilustračný obrázok k článku Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce síce ešte nezažili prvý sneh, ale Morské oko patrí k jedným najobľúbenejších miest Michalovčanov. Chránené uzemie s potôčikmi, mohutnými stromami a lesnou zverou pokryl prvý sneh. Informoval nás o tom miestny správca z jednej chát.

Prvé vločky odfotil miestny správca

Autorom fotografií, ktoré hovoria obrazom o prvom snehu je Peter Karackaj. Na prechádzke nebol náhodne a nie je ani ochránarom, ale správcom chaty, preto ako sám povedal, Morské oko fotografuje veľmi často. Ako prvému sa mu teraz podarilo priniesť čerstvé informácie. „Prvý tohtoročný sneh,“ zverejnil na svojej fb stránke Naše Morské oko, ktorú založili s kamarátom. „Fotené to bolo v pondelok ráno,“ upresnil pre portál Michalovce24. Fotografie zachývajú jemnú prikrývku lesnej pôdy Morské oka, pričom je vidieť aj vzdialené pohoria, ktoré snehu neušli tiež. Hladina Morského oka ešte samozrejme nezamrzla, hoci poriadne prituhlo. Už aj predtým krásnu prírodu tam teraz zdobia biele kamene so zasneženými halúzkami na zemi.

Pozor na sneh na Morskom oku

Peter Karackaj zachytil aj zasnežené strechy miestnych chatiek. Keď sa pozriete na fotografie, je na nich vidieť, že zima už dorazila a je otázkou času, kedy prvý sneh dopadne aj na Michalovce. V súvislosti s prichádzajúcou zimou a prvým snehom Peter Karackaj upozorňuje turistov, že cesty tam v zime nie sú upravované. „Keď sneží, nie je naozaj rozumné tam ísť, pretože väčšinou nám to komplikuje našu prácu, keďže na ceste sú zapadnuté autá a nie je možné prejsť okolo.“ Dodal, že stále majú plno práce niekoho vytiahnuť a potom pokračovať ďalej. „Ľudia často podcenia svoje schopnosti,“ povedal o šoféroch jazdiacich v zime na Morské oko. „Sú aj takí, ktorí naozaj podceňujú svoje schonosti a aj povahu vozovky, ktorá nie je často upravená,“ dodal na záver.

Foto: Peter Karackaj

Môže vás zaujímať:

Kozmodrom si odslúžil slušných 40 rokov: Pri Morskom oku sa rozhodli pre zmenu!

Kaskadér na bicykli predviedol v okolí Vinianskeho hradu adrenalínovú jazdu, ZÁBERY stoja za to: Čo na to ale ochranári?

Napadol nám prvý sneh: Spoznáte miesto neďaleko Michaloviec?
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM