Rôzne

Keď učitelia a študenti v michalovských školách perlia: Po týchto výrokoch na vyučovaní nastali výbuchy smiechu!

O vtipné výroky či brpty nie je v školských laviciach núdza. Niekedy perlia študenti, inokedy zase ich učitelia. A tak je to aj v michalovských školách.

Ilustračný obrázok k článku Keď učitelia a študenti v michalovských školách perlia: Po týchto výrokoch na vyučovaní nastali výbuchy smiechu!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zamestnanie ocka? Popíjač kávy

Vtipných situácií je v škole veľa. Začína to už na základnej škole a humor sa s nami ťahá až do vyššieho vzdelania. Svedčia o tom aj príhody, ktoré nám vyrozprávali pedagógovia zo základných i stredných škôl. „Vždy sa na začiatku roka pýtame detí, kde pracujú ich rodičia,“ začala rozprávať učiteľka Jana. Keď však odpovedala jej žiačka Katka, v triede nastal výbuch smiechu. „Môj ocko robí v kasárňach,“ povedala malá Katka. Učiteľka sa spýtala, čo tam robí, aby uviedla jeho profesiu do kolonky. „Pije.“ Dievča sa po zarazení učiteľky ešte raz opravilo, aby uviedlo všetko na správnu mieru. „Sedí a pije kávu.“ Aj tak sa všetci začali smiať z pohodového zamestnania a žiačka dostala za úlohu sa doma opýtať, čo vlastnej jej otec robí.

Mascaporne

Najroztomilejší sú vraj tí najmenší, ktorí ani nevedia ako sa im dopletie jazyk. Potvrdila nám to aj učiteľka z 1. ZŠ. „Mama, kúp mi mascaporne.“ Ozvalo sa do telefónu jedno z detí v družine. Ostatní sa začali smiať a chlapec stále nevedel vraj prečo. Učiteľka ho opravila, že sa hovorí mascarpone a nie mascaporne. Druhú časť slova mu radšej nevysvetľovala.

Z jedlom sa spája aj ďalšia spomienka. „Najvtipnejšia príhoda bola pre mňa, keď sme mali hodinu v kuchynke,“ povedala pani Anna. Na hodinu došiel Peter, ktorý chcel u dievčat zabodovať. Pozornosť dievčat si získal, keď rýchlovarnú kanvicu položil na sporák a šiel takto variť.

Nudné hodiny s humorom

Gymnazistom pripadala raz nudná hodina geografie. „Spolužiak sa snažil ju nejako oživiť,“ povedala Lenka. „Vyzliekol si nohavice a ostál stáť vo svoje zadnej lavici. Samozrejme mal spodky. Všetci sa začali smiať, len učiteľ si to nevšimol,“ spomenula si.

Vtipne dopadol aj dejepis. „Bola písomka, pripravovali sme si pred ňou samozrejme ťaháky,“ priznala Lucia. Na začiatku hodiny si ešte opakovali a vtedy sa to stalo. „Prihlásila som sa rukou, ktorú som mala popísanú ťahákmi. Učiteľ ma poslal hneď k umývadlu,“ smeje sa na tom dnes.

Spomínate si na vtipné príhody zo školy? Píšte na michalovce@global24.sk

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať

Dobré vtipy nikdy nesklamú, najmä ak sú z Michaloviec a okolia: Vybrali sme TOP 10 :)

Východniarske vtipy zbožňuje celé Slovensko: Vybrali sme pre vás tie najlepšie :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM