Rôzne

Kedysi pýcha Michaloviec, potom schátraná ruina: Zaspomínajte si na legendárny Hotel Park

Podnik, ktorý má doteraz v živej pamäti nejeden Michalovčan. Hotel Park patril kedysi medzi najznámejšie lokality nášho mesta. Dnes naň zostali už iba spomienky.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi pýcha Michaloviec, potom schátraná ruina: Zaspomínajte si na legendárny Hotel Park
Zdroj: TASR

Bol to najznámejší hotel nášho mesta. Potom ale viac ako 20 rokov zvykli v jeho ruinách prespávať bezdomovci. Poškodený Hotel Park na ulici Pasáž v centre Michaloviec ohrozoval aj obyvateľov mesta. Dnes naň zostali už len spomienky. Ale čo bolo pred jeho schátraním?

Vyhľadávaná reštaurácia aj tri kaviarne

Hotel Park bol v minulosti pýcha centra Michaloviec a nachádzala sa v ňom jedna z najvyhľadáva­nejších reštaurácií. Patril medzi prvé postavené hoteli v našom meste. Do prevádzky ho spustili v roku 1956. Spolu s hotelom Grand bol najnavštevovanejším podnikom v šesťdesiatych a začiatkom sedemdesiatych rokov. Potvrdzuje to aj naša čitateľka Mária: „Ak si dobre pamätám, bol jedným z najnavštevo­vanejším v meste.“

V hoteli bola jedáleň, tri kaviarne, bar a pravidelne tam hrávala živá hudba. „Hore bola reštaurácia a dole vináreň,“ zalovila v pamäti pani Mária a vzápätí dodala, že si spomína aj na večer so živou hudbou. Muzika sa ozývala až na ulice a ovládala blízke centrum Michaloviec. Okrem tanečných zábav v prevádzke organizovali aj rôzne akcie.

Zabávali sa aj vojaci

Božene sa so slávnym hotelom nášho mesta spájajú aj pekné Silvestre. Mnohí Michalovčania tam zažili najkrajšie vítania nových rokov. Pani Valéria zase má stále v pamäti maturitné stretnutie, ktoré mali práve v Hoteli Park. Do hotela nechodili len významní hostia, zavítať mohol ktokoľvek slušný. Nie jeden raz na mieste stretli Michalovčania aj mužov v uniformách – vojakov. „Ako vojaci slúžiaci v Michalovciach sme ho navštevovali, ale to bolo už veľmi dávno,“ priznal pán Milan.

Naša čitateľka Mária sa s nami na sociálnej sieti podelila o svoje spomienky: „Robila som tam v kuchyni, keď to mali Reštaurácie,“ napísala nám kúsok z minulosti, ktorá je súčasťou jej života. Práve s ňou sme sa spojili a už čoskoro vám na portáli Michalovce 24 prinesieme exkluzívne spomienky na hotel a aj špeciality, aké sa v ňom varili.

Ak máte fotografie alebo vlastné spomienky, s ktorými by ste sa chceli podeliť a viažu sa s krásnymi udalosťami či spomienky neváhajte nás kontaktovať. Svoje príbehy, fotografie, či spomienky nám môžete poslať na mailovú adresu: michalovce@global24.sk

Môže vás zaujímať:

Návrhy na nový vzhľad Kostolného námestia? Michalovčanom sa nepáčil ani jeden a… prišiel zvrat

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

Zábery, ktoré by bola škoda nevidieť: Zaspomínajte si na michalovský pivovar, FOTO

Archeológovia sa naplno činia v historickom jadre mesta: Dokážu prítomnosť vodnej priekopy?!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM