Veronika Hunyadiová Správy

Koniec tankodromu. Kraj opravuje ďalšiu problémovú cestu

Cestu medzi obcami Ploské, Ortáše a Vtáčkovce neopravovali 50 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Koniec tankodromu. Kraj opravuje ďalšiu problémovú cestu
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Košický samosprávny kraj realizuje v týchto dňoch opravu cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce. Cesta bola v havarijnom stave a vyžadovala si komplexnejšiu opravu.

Problémový úsek

Išlo o jeden z najproblémo­vejších úsekov v okrese Košice-okolie, ktorý spôsoboval problémy vodičom aj obyvateľom. „Správa ciest Košického samosprávneho kraja zrealizovala počas leta mimoriadnu kontrolu tejto cesty tak, aby bol zvolený najvhodnejší spôsob aj rozsah jej opravy. Ide o úsek, ktorý bol veľmi poškodený, väčšia oprava tu nebola realizovaná bezmála 50 rokov, teda od výstavby cesty. Snažili sme sa preto nájsť riešenie, ako túto cestu opraviť ešte v tejto sezóne tak, aby bola bezpečnou pre vodičov aj obyvateľov,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Oprava cesty medzi Ploským – Ortášmi a Vtáčkovcami vrátane intravilánu obce sa začala v pondelok 20. septembra. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke 4,5 kilometra od časti obce Ploské – Ortáše po križovatku s cestou, ktorá sa nachádza za obcou Vtáčkovce v smere na Kecerovce. Zároveň Správa ciest KSK opravila aj nadväzujúci úsek do Keceroviec.

Práce zahŕňajú čistenie priekop, úpravu krajníc, vyrovnanie a samotnú pokládku penetračného makadamu. Namiesto lokálnych vysprávok vo forme opráv výtlkov bude na ceste položený penetračný makadam, a to v celej dĺžke opravovaného úseku.

Skoro pol milióna

Počas prác musia vodiči rátať s dočasnými dopravnými obmedzeniami, cestári zasahujú vždy do jedného jazdného pruhu. Opravu financuje zo svojho rozpočtu košická župa. Vzhľadom na stav cesty ide o jednu z finančne najnákladnejších opráv v okrese Košice-okolie v aktuálnej stavebnej sezóne.

Celkovo si vyžiada takmer 400 000 eur. Práce by mali prebiehať do polovice októbra, presný termín ukončenia prác bude závisieť aj od poveternostných podmienok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM