Krimi

Konštantín (54) z nášho okresu sa s komplicom zrejme tešili predčasne: Najprv schválený úver, teraz im hrozí basa!

Konštantín (54) s pomocou Laca (30) získal, podľa policajnej správy, od jednej z úverových spoločností 3200 eur. Nakoniec to ale dopadlo trochu inak...

Ilustračný obrázok k článku Konštantín (54) z nášho okresu sa s komplicom zrejme tešili predčasne: Najprv schválený úver, teraz im hrozí basa!
Zdroj: TASR

Podľa polície uzatvoril v júni 2013 Konštantín (54) z obce Vrbnica (okres Michalovce), po vzájomnej dohode s Medzilaborčanom Ladislavom (30), zmluvu na bezúčelový úver vo výške 3200 eur, a to s jednou z úverových spoločností.

„Požičané peniaze mali byť podľa zmluvy splatené v 84 mesačných splátkach. Konštantín ale v úverovej zmluve uviedol nepravdivé údaje o tom, že je invalidným dôchodcom, že poberá vdovský dôchodok, ako aj nepravdivé údaje o svojom mesačnom príjme i počte vyživovaných osôb,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Vrbničan mal spoločnosti predložiť falošný výpis z bankového účtu, ktorý mu zadovážil Ladislav. „Konštantín na základe zmluvy dostal pôžičku vo výške 3200 eur, z čoho 1400 eur dal Ladislavovi za jeho "pomoc“. Obvinení sú stíhaní na slobode, v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uzavrela Migaľová.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Cesta pri Šírave si vyžiadala nehodu: Vodička (25) skončila s autom na streche

Peniaze našli na parkovisku v Michalovciach a rozdelili si ich: Mužom (21,27) hrozí teraz basa!

V michalovskom okrese vyčíňali silvestrovskí zlodeji: Majiteľov domov čakalo nemilé prekvapenie, čo všetko im zmizlo?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM