Veronika Ondo-Cholewová Správy Samospráva

Kontajnery v Michalovciach? Ohľadom niektorých sa chystajú zmeny, toto má mesto v pláne

Ohľadom niektorých kontajnerov v Michalovciach sa chystajú zmeny. Pozrite si, čo má mesto konkrétne v pláne...

Ilustračný obrázok k článku Kontajnery v Michalovciach? Ohľadom niektorých sa chystajú zmeny, toto má mesto v pláne
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce plánujú zmeny ohľadom niektorých kontajnerov. Tie po novom by sa mali nachádzať uzamknuté v oceľových prístreškoch. Okrem nových prístreškov je v pláne tiež ich moderné uzatváranie a to cez mechanický zámok s tým, aby bola možnosť postupného napojenia na elektrický zámok. Radnica má v pláne takéto prístrešky aj pre kontajnerové stojiská na Moldavskej, Leningradskej 2 a Leningradskej 14.

Len pre obyvateľov

„Oceľové prístrešky sú navrhnuté za účelom ohradenia sídliskových kontajnerov od okolitého priestoru,“ zverejnil michalovský magistrát. Dodal, že vstup do prístrešku budú mať len obyvatelia daných ulíc, obsluha, Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce. Navrhované prístrešky by mali byť podľa mesta prízemné stavby s pultovou strechou vyspádovanou na zadnú stranu. Vstup do prístreška má byť cez vstupnú bránku.

Aj na ďalších uliciach

Čo sa týka osadenia ďalších prístreškov, v pláne sú aj na uliciach Kyjevská, Moskovská a tiež Minská. Prístrešky mesto chce navrhnúť tak, aby sa umiestnili na jestvujúce stojiská kontajnerov.

Pre prístrešky na Ulici Minská a Moskovská pri supermarkete je však nutné plochu vytvoriť. Aj tu mesto plánuje uzatváranie cez mechanický zámok s možnosťou napojenia na elektrický zámok. Bránu chce radnica navrhnúť tak, aby umožňovala dobrú manipuláciu s kontajnermi. Prístup na stojisko má byť z príjazdovej komunikácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM