Správy Rôzne

Kontaktné miesto na michalovskom námestí: Pre koho bude určené?

Michalovská radnica prichádza s pomocou pre konkrétnu skupinu ľudí. Ponúka im pomoc aj na kontaktnom mieste na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Kontaktné miesto na michalovskom námestí: Pre koho bude určené?
Foto: Veronika Ondo Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku prebieha v súčasnosti sčítanie obyvateľov. Potrvá už len niekoľko dní – konkrétne do 31. marca. V súvislosti s preventívnymi opatreniami proti šíreniu nákazy a ochorenia covid-19 je v tomto roku po prvýkrát sčítanie realizované elektronickou formou.

Kontaktné centrum na námestí

Sčítací elektronický formulár, ktorý je potrebné vyplniť, nájdete na webovej stránke www.scitanie.sk. Povinnosť sčítať sa majú občania, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt, ale aj osoby s prechodným, tolerovaným a aj obvyklým pobytom. Neplnoleté osoby je povinný sčítať ich zákonný zástupca.

Pre osoby, ktoré si túto povinnosť z akýchkoľvek dôvodov sami ani s pomocou blízkej osoby splniť nedokážu, bude k dispozícii kontaktné centrum. Nachádzať sa bude v budove Mestského úradu Michalovce na Námestí osloboditeľov 30.

Pre klientov budú vyhradené úradné hodiny, počas ktorých im pracovníčky pomôžu elektronický formulár vyplniť. Z dôvodu pretrvávajúcej pandemickej situácie je termín asistovaného sčítania posunutý na obdobie od 1. apríla najneskôr do 31. októbra.

Mobilní asistenti

Ako samospráva Michaloviec uviedla, osoba, ktorá sa nemôže dostaviť ani na kontaktné miesto, môže využiť kontaktovať telefónne čísle 056/ 68 64 120 alebo 0905 798 944 a požiadať o službu mobilného asistenta. V tomto prípade je do bydliska osoby vyslaný asistent, ktorý pomôže sčítanie vykonať.

Akékoľvek ďalšie informácie k sčítaniu môžete získať na spomínanej webovej stránke www.scitanie.sk alebo na celoslovenskej infolinke 02/20 92 4919.

Sčítanie obyvateľov je zo zákona povinné. Všetci obyvatelia Slovenska majú povinnosť sčítať sa vyplnením elektronického formulára. Zákon o sčítaní pozná aj sankcie za nesplnenie si tejto povinnosti. Obyvateľovi môže byť udelená pokuta obcou od 25 do 250 eur.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM