Zuzana Ročeňová Krimi

Kontroly v meste: Jeden podgurážený vodič pred škôlkou a druhý šofér za volantom aj napriek zákazu

Policajti si opäť posvietili na vodičov. V jednom z prípadov šofér nafúkal vyše jedno promile a v druhom vodič jazdil aj napriek zákazu a pokute.

Ilustračný obrázok k článku Kontroly v meste: Jeden podgurážený vodič pred škôlkou a druhý šofér za volantom aj napriek zákazu
Zdroj: TASR

V pondelok si sadol za volant Ladislav (26) z Michaloviec, ktorý viedol Mitsubishi Colt v ranných hodinách po Komenského ulici smerom k základnej škole. „Policajná hliadka ho zastavila a kontrolovala pri materskej škole v Michalovciach. Pri kontrole bol vodič podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, namerali mu hodnotu 0,72 mg/l alkoholu v dychu /1,50 promile/,“ informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Michalovskí dopravný policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky Ladislava obvinili.

Nepríjemnostiam čelí aj Patrik (32) z Michaloviec. Ten v stredu krátko pred ôsmou hodinou ráno šoféroval Mitsubishi Colt po ulici Murgaša v Michalovciach. „Pri kontrole bol vyzvaný na vykonanie dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, ktorej sa odmietol podrobiť. Následne bolo zistené, že obvinený má rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov a pokutu vo výške 700 eur,“ doplnil Szabó. Michalovskí policajti ho obvinili z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a oba prípady boli realizované v tzv. super rýchlom konaní.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM