Rôzne

Korčuliari zaplnia zimák: V Michalovciach budú majstrovstvá v korčuľovaní

V Michalovciach zaplnia zimný štadión korčuliari. Tí si svoje sily zmerajú na majstrovstvách, ktoré sa uskutočnia už o niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Korčuliari zaplnia zimák: V Michalovciach budú majstrovstvá v korčuľovaní
Zdroj: TASR

Michalovce žijú v tomto roku športom viac než inokedy, pretože sú Európskym mestom športu 2019. A v metropole Zemplína sa chystajú aj takéto korčuliarske majstrovstvá, veď čítajte ďalej…

Na zimáku

V našom meste sa už onedlho uskutočnia Majstrovstvá mesta Michalovce v korčuľovaní žiakov ZŠ 2019. Tie sa budú konať v utorok 30. apríla.

Podujatie bude prebiehať na michalovskom zimáku. Základnou myšlienkou je oživenie záujmu o korčuľovanie na základných školách, zvýšenie všeobecnej pohybovej znalosti detí a zlepšenie pohybovej a športovej úrovne detí.

Aj zo Sobraniec

Korčuľovanie predstavuje jedinečnú kombináciu pohybových atribútov, ktoré dieťa nemá šancu získať pri žiadnom inom športe. Spomínané majstrovstvá sa budú konať prevažne za účasti žiakov michalovských škôl ale zúčastnia sa ich aj žiaci základnej školy zo Sobraniec.

Žiaci ZŠ Pavla Horova si napríklad v minulosti zabezpečili štart na krajských majstrovstvách víťazstvom na domácom šampionáte, kde zdolali Základnú školu na Školskej ulici. Okrem žiakov zo základky P. Horova sa majstrovstiev zúčastnia aj Cirkevná ZŠ sv. Michala, ZŠ J. Švermu, ZŠ T. J. Moussona, ZŠ Školská 2 a ZŠ Krymská 5.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

A ak ešte stále máte veľkonočnú náladu, pozrite si zaujímavé video, ktoré sa týka zdobenia vajec unikátnym spôsobom.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM