Rôzne

Košická župa: Na Zemplíne pribudne v najbližšom čase 22 km opravených ciest

Košická župa prezradila, že v najbližších mesiacoch na Zemplíne pribudne 22 kilometrov opravených ciest. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Košická župa: Na Zemplíne pribudne v najbližšom čase 22 km opravených ciest
Zdroj: TASR

Hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Činčárová zároveň informovala aj o ďalšej správe, ktorá vodičov zaujme. Uviedla, že približne po 26 rokoch opravili cestu v obci Michaľany v okrese Trebišov.

Opravou prešiel aj most

Činčárová dodala, že cesta v smere od Lastoviec cez intravilán obce Michaľany až po križovatku Kazimír – Luhyňa bola dlhodobo v dezolátnom stave. Doplnila, že problémy spôsobovali najmä časté záplavy, ktoré boli spôsobené zlým odvodnením cesty. K lokálnemu zaplavovaniu dochádzalo prevažne na hlavnej križovatke v obci. Vodičov obmedzovali aj výtlky či pokles vozovky.

KSK začal s opravou cesty na jar a na necelý kilometer dlhý úsek vyčlenil zo svojho rozpočtu 120 000 eur. Okrem nového asfaltu prešiel opravou aj most a vymenené boli i priepusty.

„Pokračujeme v napĺňaní stanovených cieľov zrekonštruovať zanedbané cesty v kraji. Táto komunikácia prešla naposledy väčšou opravou v roku 1993, takže urgentne potrebovala nový asfaltový koberec. Verím, že jej opravou sa opäť o čosi zvýši bezpečnosť na našich cestách a prispeje to aj k rozvoju turizmu v tejto lokalite,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Nutnosť rekonštrukcie potvrdil aj starosta obce Michaľany Zoltán Tarbaj. Michaľany a ich okolie sú územím na križovatke medzi viacerými atraktívnymi turistickými cieľmi – neďaleko sú lesy Miliča, slovenský Tokaj, prípadne maďarská časť Slanských vrchov, Zempléni-hegység.

Ďalšie opravy ciest

V opravách ciest na Zemplíne chce KSK pokračovať. V letných mesiacoch by sa mala začať napríklad oprava cesty medzi obcami Bajany a Lekárovce, medzi Vyšným a Nižným Nemeckým, cesty v intravilánoch obce Závadka, mesta Veľké Kapušany či v obci Lesné.

„Okrem toho štartujeme aj ďalšie projekty opráv ciest, na ktoré získal kraj peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu. Rekonštrukcie sa dočká takmer osem kilometrov dlhý úsek medzi Michalovcami a Sobrancami či o kilometer dlhší úsek vedúci od Michaloviec cez Veľké Kapušany až po Kráľovský Chlmec," dodal Trnka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Pozrite si nižšie minuločnú jazdu motorkárov na ceste v našom okrese počas motozrazu na Šírave.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM