Rôzne

Košický kraj oceňoval pedagógov: Týmto pôsobiacim v okrese Michalovce sa dostalo pocty

Na Deň učiteľov ocenil Košický samosprávny kraj 35 pedagógov. Medzi nimi boli aj tí, ktorí pôsobia v našom okrese. O ktorých konkrétne ide?

Ilustračný obrázok k článku Košický kraj oceňoval pedagógov: Týmto pôsobiacim v okrese Michalovce sa dostalo pocty
5
Galéria
Zdroj: KSK

Pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil vo štvrtok Košický samosprávny kraj 35 stredoškolských pedagógov zo škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. Ocenenie si prevzalo deväť mužov a 26 žien. Boli medzi nimi riaditelia škôl, ale aj pedagógovia z gymnázií, hotelových, priemyselných, združených a stredných odborných škôl, učitelia z konzervatória, majstri odborného výcviku i vychovávateľka zo školského internátu.

Ďakovné listy oceneným na pôde košickej Východoslovenskej galérie odovzdal predseda KSK Rastislav Trnka.„Školstvo považujeme za jednu z kľúčových kompetencií nášho kraja a preto sa k nemu snažíme pristupovať zodpovedne. V našom kraji máme množstvo svedomitých učiteľov, ktorým patrí náš obdiv a vďaka. Angažujú sa pri tvorbe metodík, pripravujú žiakov na súťaže, realizujú na školách rôzne projekty, cestujú do zahraničia a naberajú stále nové skúsenosti. Učiteľské povolanie však, bohužiaľ, nie je dostatočne ohodnotené, a to ani finančne, ani morálne. Košický kraj sa preto takýmto spôsobom snaží poďakovať tým, ktorí sú svojou svedomitou prácou príkladom pre nás, ostatných,“ uviedol predseda KSK.

Medzi ocenenými pedagógmi boli aj piati, ktorí pôsobia v našom okrese. Ďakovný list z rúk košického župana Rastislava Trnku si prebrali:

  • Judita Lecková, Gymnázium – Gymnázium, Veľké Kapušany
  • Jozef Kuzemka, SOŠ Strážske
  • Gabriela Vasiľková, Gymnázium P. Horova, Michalovce
  • Ján Papcún, SOŠ technická, Michalovce
  • Ľudmila Chovancová, SZŠ, Michalovce

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

V OBRAZOCH: Košická župa oceňovala stredoškolských pedagógov
5
Galéria
Zdroj: KSK

Vo videu nižšie uvidíte bledule, ktoré boli nakrútené len kúsok od Michaloviec.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM