Zuzana Ročeňová Od Vás

Krásny hubársky úlovok: Neuveríte, koľko húb objavila Lucia (24) v okolí Vinného

Najprv teplo, potom výdatný dážď. Ideálne podmienky pre huby. To čo sa v našich lesoch teraz deje, prekonáva aj tie najvyššie očakávania skalných či aj náhodných hubárov.

Ilustračný obrázok k článku Krásny hubársky úlovok: Neuveríte, koľko húb objavila Lucia (24) v okolí Vinného
Zdroj: Dnes24.sk

Hubám sa na Zemplíne darí, svoje o tom vie aj mladučká Michalovčanka Lucia (24), ktorá si zo sobotňajšej prechádzky odniesla vyše stovku hubárskych kúskov. „Podarilo sa mi nájsť približne 130 – 140 húb. Najčastejšie zbieram kozáky, červeňáky, ale najväčšiu radosť mám z dubákov, ktoré ozaj nie je jednoduché nájsť,“ povedala Lucia, ktorá brázdi lesy v okolí obce Vinné, smerom na jazero alebo Viniansky hrad, ale zájde samozrejme aj na Pirnagov vrch, smerom na Humenné.

Vynikajúci relax

Lucia na huby chodí od detstva a nevynechala ešte ani jednu hubársku sezónu. „Na huby chodím najčastejšie s rodinnou, no v poslednom čase rada vybehnem aj sama, je to vynikajúci relax.“ Nevie sa dočkať víkendu, počas ktorého sa chystá s rodičmi opäť zájsť do lesa a čo to nazbierať.

Sušene huby do chutnej praženice

„Väčšinou hríby sušíme a pridávame do polievok alebo rôznych omáčok, ale tiež si radi urobíme chutnú praženičku.“ Minulú sezónu sa im podarilo nasušiť až štyri veľké päťlitrové fľaše, ktoré ako nám prezradila sa veľmi rýchlo minuli.

Tiež sa vám podaril veľký hubársky úlovok a chcete aby ho videli viacerí? Alebo poznáte neobvyklý recept z húb? Podeľte sa s ostatnými a pošlite nám tip na adresu rocenova@global24.sk.

Foto: archív Lucia Lugošová

Hubársky úlovok mladej Michalovčanky (24)
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM