Správy Samospráva

Krásny symbol blížiacich sa sviatkov: Vianoce v Michalovciach spríjemní aj betlehem

Najkrajšie sviatky sa už blížia a Michalovčanom ich ešte viac priblíži betlehem. Aj tento rok sa sa môžete tešiť na tento krásny symbol Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Krásny symbol blížiacich sa sviatkov: Vianoce v Michalovciach spríjemní aj betlehem
Zdroj: Dnes24.sk

Ani sme sa nenazdali a Vianoce už pomaly, ale isto klopú na dvere. Predsviatočná nálada sa stupňuje a platí to aj pre naše mesto. Ešte viac ju už onedlho v Michalovciach umocní betlehem.

Vystavia ho na radnici

Na betlehem, ktorý tvoria papierové sochy Panny Márie, Ježiška v kolíske, Jozefa, sa môžete prísť pozrieť do michalovskej radnice, keď rozsvietia vianočnú výzdobu mesta, a to 6. decembra. „Betlehem bude umiestnený vo vstupných priestoroch budovy MsÚ,“ informovala Mária Stričková, odborná referentka komunikácie, propagácie a kultúry. Prezradila aj v čom sa skrýva jeho zaujímavosť. „Je zaujímavý tým, že je vyhotovený z listov papiera z telefónnych zoznamov,“ dodala Stričková.

Kto vyrobil Betlehem?

Uvedený betlehem vytvorili žiaci Základnej školy Jána Švermu v Michalovciach a to z papiera technikou papierového pedigu. Na jeho tvorbe sa podieľali stovky detí. Sú to točené papieriky na špajli. Potom sa vkladajú do seba, zlepia a vytvoria sa takéto dielka. Betlehem vytvorili z tisícov šúľkov papiera. Najskôr sa postarali o siluety postáv, ktoré potom obtáčali týmito šúľkami. Hotová práca vyzerá akoby dielo bolo vyrobené z prútia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM