Veronika Ondo-Cholewová Správy

Krížová cesta, tobogány, či amfiteáter? Ľudia môžu povedať, čo by chceli pod Hrádkom

Michalovce sa pozemky pod Hrádkom usilujú získať do vlastníctva mesta. Radnica sa obracia na ľudí s anketou, ako by navrhovali v budúcnosti využiť toto územie.

Ilustračný obrázok k článku Krížová cesta, tobogány, či amfiteáter? Ľudia môžu povedať, čo by chceli pod Hrádkom
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Michalovce informovalo, že sa snaží získať do svojho vlastníctva pozemky v lokalite pod Hrádkom. Na svojej webovej stránke zároveň prišlo so zaujímavou anketou týkajúcou sa práve tohto priestoru.

Nie je to tak dávno, keď michalovský magistrát chcel spoznať názory svojich obyvateľov, ktorí sa mohli zapojiť do verejného prieskumu a napísať, čo by chceli s lokalitou Hrádok urobiť – či by menili terén za niečo iné, ako by to malo vyzerať a podobne. Vtedy radnica získala jednotlivé názory od ľudí.

Anketa

Aktuálne môžu obyvatelia tiež vyjadriť svoj názor ohľadom možnej budúcnosti lokality pod Hrádkom, pretože mesto prišlo so zaujímavou anketou. V nej sa ľudí pýta, ako by navrhovali v budúcnosti využiť spomínanú plochu.

„Vzhľadom k tomu, že v súčasnosti nie sme vlastníkmi pozemkov a získať ich do vlastníctva od Slovenského pozemkového fondu nie je jednoduché, môžeme konštatovať, že ide len o informačný prieskum. To však neznamená, že ak raz vlastníkmi týchto pozemkov budeme, že sa nemôže víťazný návrh aj zrealizovať,“ uviedla hovorkyňa metského úradu Iveta Palečková. Na výber je v uvedenej ankete viacero možností. Zoznámime vás s nimi bližšie.

Možnosti na výber

Prvou z ponúkaných možností, za ktoré môžu ľudia v danej ankete hlasovať, je nový amfiteáter. Našim čitateľom pripomíname, že kedysi dávno v lokalite pod Hrádkom dokonca jeden amfiteáter už fungoval. Obyvatelia však majú na výber aj ďalšie ponúkané možnosti. Tou ďalšou sú adrenalínové športy – tobogany, umelé zjazdovky.

Treťou alternatívou v ankete, ako by ľudia navrhovali v budúcnosti využiť spomínanú plochu, je relax pre rodinu – detské ihriská, ohniská, občerstvenie. A napokon štvrtou možnosťou uvedenej ankety je využitie na náboženské účely – zastavenia Krížovej cesty. Tí, čo sa chcú tejto ankety zúčastniť, nájsť ju a zahlasovať v nej môžu na webovej stránke mesta Michalovce.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM