Zuzana Ročeňová Kultúra

Kultúrne stredisko má vraj za sebou náročný rok: Aké boli počty návštevníkov?

Michalovské kultúrne stredisko vďaka zaujímavým kultúrnym programom a pestrej ponuke koncertov, výstav a filmových premiér láka čoraz viac návštevníkov. Ako tomu bolo v roku 2014?

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne stredisko má vraj za sebou náročný rok: Aké boli počty návštevníkov?
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské kultúrne stredisko je kultúrno – spoločenským zariadením Mesta Michalovce a sídli na Námestí osloboditeľov 25. Ako uviedla riaditeľka MsKS Milada Tomková účelom a poslaním MsKS je uspokojovať a rozvíjať kultúrne, vzdelávacie záujmy i aktivity a poskytovať služby informačné, poradenské, sprostredkovateľské a propagačné.

MsKS v Michalovciach v rámci vnútornej štruktúry má tieto oddelenia: kultúrno – vzdelávacie a informačné, ekonomicko – prevádzkové a kino Centrum. MsKS si svoje úlohy plní prostredníctvom týchto troch oddelení, na ktorých pracuje dvadsaťdva zamestnancov.

Rok v znamení sedmičiek

Rok 2014 bol venovaný výročiam, ktoré sa niesli v znamení sedmičiek. „Pripomenuli sme si 770. výročie prvej písomnej zmienky o meste Michalovce, 700. výročie vzniku rímskokatolíckeho kostola Narodenia Panny Márie, 70. výročie znovu udelenia mestského štatútu aj 70. výročie oslobodenia nášho mesta. Symbolicky sme rok 2014 rok 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Michalovce otvorili vysviackou a vztýčením novotvaru historizujúcej vlajky mesta,“ uvádza sa v správe MsKS za rok 2014, ktorú poskytla Milada Tomková.

Medzi najzaujímavejšie akcie, ktoré stredisko tento rok organizovalo patrili Dní mesta Michalovce. Tie sa skladali z troch blokov – Deti mestu, Mihaľovskí deski 2014, Dies pro honore civitatis…na poctu mesta. Na svoje si počas týchto podujatí príliš domáci i náhodní návštevníci Michaloviec.

MsKS v roku 2014 pripravilo pre svojich obyvateľov i návštevníkov pestrú a veľmi bohatú paletu programov. Už tradične najširšiu ponuku mali deti a mládež. Tým patrila široka ponuka akadémií, výchovných koncertov, divadelných predstavení, prehliadok, súťaží a prezentácií. Konalo sa aj kopec tradičných podujatí ako Deň matiek, slávnostný galaprogram Čin roka 2013, či Michalovce s Michalmi, Michalom a Michaelám.

Mimoriadne náročný rok

V meste sa každoročne konajú tri jarmoky. Tento rok sme si mohli vyjsť na Šternasti jarni jurmarok, 45 Zemplínsky jarmok a 23. Vianočné trhy.

MsKS ponúklo počas minulého roku aj množstvo folklórnych vystúpení, hudobných koncertov, divadiel a zábavných programov, ktoré si nenechalo ujsť viac ako 4 000 divákov. Malá galéria MsKS pripravila v roku 2014 šestnásť výstav výtvarníkov amatérov, profesionálov, fotografov. Výstavy videlo cca 5 000 návštevníkov.

„Rok 2014 bol pre MsKS rokom mimoriadne náročným, ale naplnenie Plánu hlavných úloh, spokojnosť a počty návštevníkov jednotlivých podujatí sú pre nás zaväzujúce a motivujúce,“ povedala Tomková.

Čítajte tiež:

Návštevnosť kina Centrum poriadne stúpla: Ktoré filmy prilákali stovky Michalovčanov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM