Komunálne voľby

Kuriózna situácia v obci Michalovského okresu: Takýto výsledok volieb starostu sa len tak nevidí!

V sobotu sa volilo aj naprieč slovenskými dedinami, vrátane tých v Michalovskom okrese, pričom v jednej z nich došlo ku kurióznej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna situácia v obci Michalovského okresu: Takýto výsledok volieb starostu sa len tak nevidí!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Komunálne voľby 2018 sú za nami. A je tu ešte stále čas na ich výsledky. Zaostrili sme tentoraz na jednu dedinu v okrese Michalovce, kde došlo k málo sa vyskytujúcej situácii. A tou obcou je Lastomír.

Podľa údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky totiž tam o víťazovi starostovských volieb rozhodol len jeden jediný hlas.

Konkrétne, víťazom spomínaných volieb v obci Lastomír sa napokon stal Ľubomír Šipoš (SMER-SD) s 263 hlasmi. Iba o jeden hlas menej (262 hlasov) pritom dostal Radoslav Barta, nezávislý kandidát.

K dosť podobnej situácii došlo v rámci Michalovského okresu aj v Bajanoch. Tam o víťazovi starostovských volieb v uplynulú sobotu podľa údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky ale rozhodli dva hlasy. Starostom sa tam stal František Genco (MOST – HÍD, ŠANCA), ktorý získal 115 hlasov a o dva hlasy menej (113) dostal nezávislý kandidát Bartolomej Nistor.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM