Samospráva

Lavičky, večný spor Michalovčanov: Jedni ich chcú, druhí nie! Čo na to mesto?

Michalovčania sa nevedia dohodnúť, či ich chcú alebo nie. Veľké spory spôsobujú lavičky. Niektorí o ne prosia a následne ďalší žiadajú o ich odstránenie. Prečítajte si o tomto šalamúnskom probléme.

Ilustračný obrázok k článku Lavičky, večný spor Michalovčanov: Jedni ich chcú, druhí nie! Čo na to mesto?
Zdroj: TASR

Minule sme vám priniesli článok o tom, kde sa môžte sťažovať, prípadne nechať podnety,či vaše otázky adresované. Dnes sme sa pozreli na dôvody, prečo Michalovčania nemôžu spávať, na to, čo ich trápi a aké sú ich najčastejšie pripomienky, či otázky.

Jednou z otázok, či skôr sťažností, ktoré nás zaujali, bol spor o lavičku. Niektorí Michalovčania volajú po ich nainštalovaní, druhí oponujú, pretože im prekážajú. „Žiadam o odstránenie lavičky na ulici leningradskej 14, ktorá tu bola samovoľne umiestnená pani domovníčkou,“ sťažuje sa rozhorčený Michalovčan. Mesto netají, že s lavičkami má problém, ktorý obyvateľovi vysvetlilo. „Umiestnenie alebo odstránenie lavičiek zabezpečujú Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce, ale až po získaní súhlasu nadpolovičnej väčšiny tam bývajúcich občanov dôjde k jej odstráneniu,“ odpovedá mesto.

„Dôvodom je práve tá skutočnosť, ktorá sa pravdepodobne udiala aj u vás, že niekto lavičku žiada umiestniť, niekto iný odstrániť,“ píše mesto.

Ďalšia obyvateľka zase prosila o lavičky na Moskovskej ulici 2,4,6 za bytovkami okolo detského betónového ihriska. „Požiadavku na umiestnenie lavičiek je potrebné doručiť Technickým a záhradníckym službám mesta Michalovce, podmienkou však je, aby táto požiadavka bola podpísaná nadpolovičnou väčšinou tam bývajúcich,“ uvádza mesto.

„V minulosti sa nám často stávalo, že po osadení lavičiek sme tieto museli zase odstrániť, pretože ostatní obyvatelia boli proti,“ opisuje na svojej webovej stránke mesto.

Aj ak vy máte podobný problém, obráťte sa na nás michalovce@global24.sk

Čítajte tiež:

Michalovčania sa môžu sťažovať a nahlásiť, čo ich trápi: Zanechajte odkaz primátorovi

Jesenné upratovanie v Michalovciach: KOMPLETNÝ HARMONOGRAM rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM