Rôzne

Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na michalovské námestie pred rekonštrukciou? FOTO

Na súčasnú podobu michalovského centra sme si rýchlo zvykli a niekedy je ťažké uveriť, že to bolo len pred pár rokmi, keď naše námestie vyzeralo úplne inak. Spomínate si ešte? Zábery pred rekonštrukciou vám osviežia pamäť.

Ilustračný obrázok k článku Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na michalovské námestie pred rekonštrukciou? FOTO
Zdroj: TASR

Starý asfalt nahradila nová zámková dlažba. Postaviili novú fontánu, chodníky, cyklistickú trasu a parkovacie miesta. Na pešej zóne pribudli nové lavičky, pitné fontány, okrasná zeleň a verejné osvetlenie. Námestie získalo spolu s priľahlými ulicami po rekonštrukcii nový nádych. Túto tvár má ale michalovské námestie len pár rokov.

Mesto Michalovce začalo rozsiahlu rekonštrukciu Námestia slobody v júli roku 2010. Michalovčania tak pokračovali v obnove centrálnej mestskej zóny. Stavebné úpravy na Námestí slobody nadviazali na rekonštrukciu Námestia osloboditeľov, ktorú ukončili v roku 2003.

Mesto sa rozvíja, rastie a z roka na rok sa stále viac a viac stáva skutočným srdcom Zemplína. Medzi najvýraznejšie zmeny, ktoré sa dotknú nielen každého obyvateľa, ale aj návštevníka nášho mesta, určite patrí celková rekonštrukcia Námestia slobody a uličiek priľahlých k pešej zóne – Pasáž, Duklianska a Sama Chalupku.

Obnovou námestia sa uzavrela celá centrálna mestská zóna ako priestor oddychu a relaxu s Dúhovou fontánou, chodníkovou šachovnicou, novými prvkami drobnej architektúry a zelene.

Môže vás zaujímať:

Michalovčanov zasiahla nostalgická vlna, takto si pamätáme na socíkovské obchody: V spomienkach nechýba ani knedľa z Tatry!

Ako to vyzeralo na stanici v Michalovciach pred rokmi: Dobové FOTKY, ktoré by bola škoda si nechať ujsť!

VIZUALIZÁCIE: Legendárna Kotva na Lúči sa zmení takmer na nepoznanie!

Bude sa vám zdať, že je to už večnosť: Momentky z Michaloviec a okolia na prelome tisícročí, FOTO

Cinterik neďaleko Michaloviec spája príbehy grófov i kniežat: Viac ako dvesto rokov histórie sa zapísalo do zeme, FOTO

Historické zábery: Prejdite sa do minulosti uličkami starých Michaloviec

Michalovský Tuzex, luxus na ktorý mnohí spomínajú: Pamätáte ešte, od koho ste kupovali bony?

Slovakotex, Šíravan…5 legendárnych obchodov zo socíku, ktoré sme navštevovali v Michalovciach

Stará tvár michalovského námestia
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM