Zuzana Ročeňová Rôzne

Letecké zábery, ktoré musíte vidieť: Pozrite si, ako vyzerajú Michalovce z výšky

Čo tak pozrieť si Michalovce ako nikdy predtým? Pozoruhodné video z vtáčej perspektívy o našom meste vyšlo z dielne Michalovčana Petra Kuročku. Pohľad na Námestie osloboditeľov, okolité ulice a budovy naozaj stojí zato.

Ilustračný obrázok k článku Letecké zábery, ktoré musíte vidieť: Pozrite si, ako vyzerajú Michalovce z výšky
Zdroj: Dnes24.sk

Leteckému nakrúcaniu sa venuje od začiatku tohto roka a so svojím dronom už stihol natočiť množstvo vydarených videí. No to z Michaloviec nás prirodzene asi najviac chytí za srdce.

Michalovce z výšky

Preletí a nasníma všetko, čo sa mu páči. Peter rád robí zaujímavé videá, v ktorých môžeme vidieť krásne miesta nášho kraja. Michalovce nie sú výnimkou. „Vyrastal som v Michalovciach a chcel som ukázať tým, ktorí zabudli aké máme pekné námestie, ako vyzerá sponad našich hláv.“ Vo videu si môžeme pozrieť centrum Michaloviec, pohľad na Námestie osloboditeľov, okolité ulice a budovy.

A čo bolo najťažšie na natáčaní Michaloviec? „Najťažšie bolo nájsť ten správny uhol v danom čase a za dobrých podmienok. Keď už som na zemi alebo za počítačom, vrátiť sa a zopakovať to nemôžem.“

Zapnúť motory a vzlietnuť

Petrov dron dosahuje dĺžka letu 20 – 25 minút a maximálnu povolenú výšku 300 m n. m. Pomocou WiFi signálu vidí na displeji mobilu čo vidi dron (jeho kamera). Nakrúcanie s dronom je v celku dosť náročné pilotovanie. „Pred štartom musím zistiť, či sú všetky batérie nabité, nájsť vhodné miesto na vzlietnutie, premyslieť si trasu letu, nadviazať spojenie s ovládacími systémami, zapnúť motory a vzlietnuť.“

Pozrite si letecké zábery a ako mesto Michalovce vyzerá z výšky!

Foto a Video: Peter Kuročka

Michalovčan natočil úžasné video nad mestom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM