Rôzne

Letná turistická sezóna klope na dvere: Na Šíravu mieri vyše 230 dobrovoľníkov

Na blížiace sa leto sa pripravuje aj naša vodná nádrž. Zemplínska šírava privíta viac ako 230 dobrovoľných brigádnikov.

Ilustračný obrázok k článku Letná turistická sezóna klope na dvere: Na Šíravu mieri vyše 230 dobrovoľníkov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Šírave sa počas 17. – 18. mája v strediskách Hôrka, Kaluža a Klokočov uskutočnia Dni dobrovoľníckych akcií na Zemplínskej šírave. Prihlásených je viac ako dvesto ľudí.

Viac ako 230

Letná turistická sezóna klope na dvere. Ku skrášleniu Zemplínskej šíravy ešte pred jej oficiálnym letným otvorením prispejú aj dobrovoľníci. A to v rámci akcie, ktorá sa uskutoční už onedlho.

„Nielen našim členom, ale aj mnohým iným, nie je ľahostajné prostredie druhej najväčšej vodnej plochy na Slovensku. Sme radi, že do akcie sa prihlásilo viac ako 230 dobrovoľných brigádnikov,“ informovala výkonná riaditeľka ZOOCR Iveta Pazičová

Zber odpadkov aj nátery

Dobrovoľníci chcú darovať kúsok svojho voľného času, prispieť k spoločnému dielu, aby aj o našej Šírave boli prezentované iba dobré správy, že nám všetkým na nej záleží. Pracovať budú v katastroch obcí Kaluža, Klokočov a Vinné.

Pôjde napr. o nátery oplotenia, osvetlenia, lavičiek, ale aj zber odpadkov, čistenie chodníkov a rigolov či úpravu pláže. „Náš osobný príklad bude vzorom pre ostatných,“ dodala ZOOCR.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Zažite teraz s nami na malú chvíľu návrat do minulosti. Zemplínska šírava a leto 1970…

Návrat do minulosti: Zemplínska šírava a leto 1970!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM