Rôzne

Letné kúpaliská v mestách na dolnom Zemplíne sa chystajú na sezónu

Letné kúpaliská v mestách na dolnom Zemplíne sa chystajú na sezónu. Verejnosti by ich chceli sprístupniť ešte v júni.

Ilustračný obrázok k článku Letné kúpaliská v mestách na dolnom Zemplíne sa chystajú na sezónu
Zdroj: TASR

Na sobranskom kúpalisku pracovníci momentálne kosia areál, čistia bazény, prebieha tam tiež kontrola technického stavu filtračného zariadenia, maľby a upratovanie sociálno-prevádzkovej budovy. Ako informoval riaditeľ Technických služieb mesta Sobrance Jozef Mihalovič, návštevníci majú v areáli s rozlohou 7200 štvorcových metrov k dispozícii plavecký, neplavecký, ale aj detský bazén. Nachádza sa tam tiež bufet, pieskovisko, hojdačky, detský kolotoč a trampolína, rekreanti si môžu zahrať aj plážový volejbal.

„Investície neboli zrealizované žiadne, len nevyhnutná údržba,“ uviedol s tým, že vypracovali projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu a revitalizáciu areálu kúpaliska s nákladom na stavebné práce vo výške 110 900 eur. „Projekt rieši celkovú rekonštrukciu prevádzkovej budovy s novými sociálnymi zariadeniami, sprchami, šatňami, bufetom a ostatnými prevádzkovými priestormi. Mesto sa uchádza o finančný príspevok z Úradu vlády SR, avšak z dôvodu náročnej administrácie projektu budú stavebné práce započaté až po skončení sezóny,“ uviedol. Tá by sa v prípade priaznivého počasia mala začať v poslednom júnovom týždni. Kapacita kúpaliska je 250 ľudí, vlani tam evidovali 8042 návštevníkov.

Finálne práce prebiehajú aj na letnom kúpalisku v Strážskom. Pracovníci zrealizovali náter v priestoroch sociálnych zariadení, preliezok, drevených lavičiek a ďalších vonkajších prvkov v areáli. Povrchové úpravy z dôvodu pretekania vykonali vnútri detského bazéna, uskutočnili aj úpravu podlahy medzi bazénmi, ktorú doplnili protišmykovou plochou. „Financie, ktoré sme pred letnou sezónou do areálu investovali, predstavujú sumu niečo vyše 6000 eur,“ informoval riaditeľ Mestského podniku služieb mesta Strážske Jozef Fedorko.

Návštevníci môžu v areáli s rozlohou 5000 štvorcových metrov a kapacitou 590 osôb podľa neho počítať aj s novinkami. K dispozícii budú mať viac ležadiel, s novými ich totiž bude spolu 110. Zahrať si môžu stolný tenis či plážový volejbal, nachádzajú sa tam aj basketbalový kôš, hojdačky, preliezky, pripravuje sa tiež trampolína. „Vlani sme evidovali takmer 6600 rekreantov,“ spomenul Fedorko s tým, že sezónu plánujú otvoriť 15. júna.

V Michalovciach síce letné kúpalisko nie je, obyvatelia si však môžu oddýchnuť v areáli plavárne. „V minulosti mesto zrušilo malé letné kúpalisko z dôvodu blízkosti Zemplínskej šíravy. Pre obyvateľov mesta je k dispozícii plaváreň, ktorá slúži v lete jednoduchým otvorením do priestoru na priľahlý trávnik, aj ako miesto letného oddychu a slnenia,“ uviedla hovorkyňa radnice Iveta Palečková s tým, že sa tam nachádza aj niekoľko prvkov detských ihrísk pre najmenších.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM