Zuzana Ročeňová Správy

Letné terasy už v meste pribúdajú, ako huby po daždi: Toľkoto posedení pred podnikmi sa dočkáme!

Nejeden Michalovčan si teplé dni v meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia pod letnými terasami podnikov. Tie v posledných dňoch pribúdajú v našom meste, ako po daždi. Zisťovali sme, koľko ich bude tento rok a kde všade sa ich dočkáme.

Ilustračný obrázok k článku Letné terasy už v meste pribúdajú, ako huby po daždi: Toľkoto posedení pred podnikmi sa dočkáme!
Zdroj: Dnes24.sk

V posledných dňoch si Michalovčania v centre mesta mohli všimnúť čulý ruch. Pred prevádzkami na Námestí osloboditeľov, Námestí slobody, Pasáži, ulici Maxima Gorkého, ale i na ulici Sama Chalupku a Duklianskej robotníci montovali letné terasy. Čo rozhodne potešilo mnohých ľudí, ktorí majú radi posedenie na čerstvom vzduchu.

Ako informovala michalovská samospráva ku koncu apríla mesto evidovalo 21 žiadosti o prevádzkovanie terás, z toho 19 je už schválených a zvyšné budú schválené v neskoršom termíne, ako si to žiadali podnikatelia.

Všeobecné záväzné nariadenie mesta určuje aj čas prevádzkovania terás, otvorené môžu byť už od 1. marca až do 30. novembra. Za užívanie mestskej plochy platia podnikatelia mestskému úradu daň, ich výška závisí od počtu dní, počas ktorých je terasa otvorená. Sumy sa pohybujú od 800 do 1000 eur.

Denná prevádzka letných terás je povolená každý deň do 22:00 alebo až do 24:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM