Aktualizované Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Leto sa blíži, na Vinianske jazero prúdi čoraz viac ľudí: Vo vode už aj prví odvážlivci

Atmosféra na Vinianskom jazere je pred blížiacou sa sezónou ešte pokojná. Využívajú to aj prví návštevníci.

Ilustračný obrázok k článku Leto sa blíži, na Vinianske jazero prúdi čoraz viac ľudí: Vo vode už aj prví odvážlivci
16
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Cestou na Vinianske jazero

Hoci najviac rekreantov prichádza na Vinianske jazero počas letnej sezóny, s objektívom sme sa presvedčili, že ani v týchto dňoch to tam nie je prázdne. Všimli sme si, že miesta na okolí ľudia využívajú už teraz na rekreáciu, šport i prechádzky.

Našej pozornosti neušlo ani to, že v tohtoročnej letnej sezóne bude pre návštevníkov orientácia vo Vinnom ľahšia, pretože tam pribudli orientačné tabule. Verejnosti pomôžu ľahšie sa zorientovať v ceste aj na spomínané jazero. Cestou vás tabule nasmerujú napríklad medzi miesto nazývané Medzi chyžky. Ukážu cestu ku kaplnke, či Kostolu sv. Anny, ktorý patrí medzi kultúrne pamiatky.

Prví odvážlivci vo vode

Na Vinianskom jazere to už pomaly začína žiť. Hoci tam ešte oficiálna letná sezóna nezačala, jeho vody už skúšajú prví nedočkavci. Ešte pred oficiálnym štartom letnej sezóny sa tam už chodia kúpať prví plavci, iní návštevníci zase chytajú bronz. Niektorí počas našej návštevy skúšali vodu len takpovediac na dotyk, iní si trúfli do nej zájsť po kolená a väčší odvážlivci si už dokonca i zaplávali.

Pohoda vládla aj na brehu. Na dekách sa slnili skupinky ľudí a chytali bronz. Radosť návštevníkom robí v týchto dňoch aj pokojné prostredie všade naokolo. Prírodné scenérie vytvárajú ideálne podmienky pre relax a prechádzky okolo jazera.

Užívajú si pokoj

Pohľady návštevníkov na Vinianskom jazere nepútajú iba prví kúpajúci sa ľudia, ale aj kačky, či ryby, ktoré môžete vidieť v pokojnej hladine vody. Naokolo sú v akcii aj miestni chatári, ktorí sa už pripravujú na sezónu.

Okolo jazera behávajú ľudia a pre najmladších je pri Vinnom jazere k dispozícii aj stará hojdačka v tvare krokodíla. Všetci návštevníci majú jedno spoločné – užívajú si pokoj, ktorý tam vládne pred samotným oficiálnym štartom nastávajúcej letnej sezóny.

Viac už uvidíte v obrazoch prostredníctvom našej priloženej fotogalérie.

OBRAZOM: Boli sme sa pozrieť na Vinianske jazero pred otvorením letnej sezóny
16
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM