Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Lietajúci motorkári v horiacej guli smrti: Pozrite si FOTO supermanov

Motorkári skončili v guli smrti. Prizerali sa nich ľudia, ktorým tuhla krv v žilách z ich kaskadérskeho umenia. Nablízku sa nachádzali aj hasiči. Zvládli to supermani na motorkách?

Ilustračný obrázok k článku Lietajúci motorkári v horiacej guli smrti: Pozrite si FOTO supermanov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Tím Crazy Day funguje pod vedením kaskadéra Jana Holuba už od roku 2009. S adrena­línovým programom sa predstavili aj návštevníkom Motozrazu Sveta motocyklov. Pozrite si neuveriteľné zábery.

Lietajúce motorky

Štyria obyčajní muži bez schopnosti supermanov, a predsa to zvládli. „Najhoršie je, keď mi vytečie benzín, keď som hore,“ zavtipkoval jeden z nich. Veselá skupinka českých motorkárov berie svoj výkon vždy veľmi vážne. Pred divákmi nemuseli machrovať, pretože z nichmal aj tak každý len otvorené ústa „Úžasné. Neviem, čo mám povedať,“ jasal jeden z návštevníkov, ktorý vytiahol mobil a natáčal si video. V malom železnom guľatom priestore postupne pridávali motorkárov, napokon tam zostali až štyria. V malej guli sa preháňali akoby po diaľnici. „Neopísateľný zážitok. Videl som niečo už podobné, ale také divadlo som ešte v živote nevidel,“ priznal udivene Marek.

Odpálili ohňostroj

Napätie sa stupňovalo, keď po pár hodinách predviedli ešte väčšie a nebezpečenejšie kúsky. „Za 14 rokov, čo to usporiadavame, taká šou tu ešte nebola,“ zdôraznil organizátor guľu smrti s pyrotechnikou. S poriadnou nádielkou hudby sa začala kaskadérska šou s motorkárskymi bláznami, ktoré vedeli dobre, čo robia. Každé spomalenie, zrýchlenie, prelety vo vzduchu mali dobre natrénované. Ľuďom tuhla v krv v žilách. Stať sa mohlo predsa čokoľvek, a preto boli nablízku aj hasiči, ktorí dorazili večer krátko pred veľkou ohňovou šou. Práve ohňostrojom nad guľou vyvrcholilo kaskadérske umenie štyroch pánov na motorkách. „Sme jediná kaskadérska skupina v ČR so zameraním na synchrónnu jazdu. Jazda v guli smrti je naša špecialitou, kde jazdíme v počte 4 jazdcov," vysvetlili kaskadéri tímu Crazy Day.

Čítajte tiež:

Bujaré súťaže na motozraze: Zlatým klincom miss mokré tričko a boje v pene! FOTO

Zemplínsky jurmarok na FOTKÁCH: Hand made kolotoč, živá socha a veľa iného…

Motorkári v guli smrti
13
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM