Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Ľudové tradície priamo na námestí: Leto v Michalovciach oživia aj Zemplínske slávnosti

Počas leta sa v našom meste môžete tešiť aj na Zemplínske slávnosti. Tie, tak ako každý rok, prinesú svoj program priamo do centra Michaloviec.

Ilustračný obrázok k článku Ľudové tradície priamo na námestí: Leto v Michalovciach oživia aj Zemplínske slávnosti
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

K letnému jarmoku, ktorý sa uskutoční 18. – 20. augusta, v Michalovciach už neoddeliteľne patria aj tradičné Zemplínske slávnosti. V centre bude veľa súborov, ktoré sa predvedú v plnej svojej kráse.

60. výročie súboru Zemplín

Letnú atmosféru v Michalovciach spríjemnia Zemplínske slávnosti. 58. ročník obľúbeného podujatia bude prehliadkou folklórnych súborov a skupín zo Zemplína i okolia s účasťou zahraničných hostí. Miestom konania bude tribúna pred mestským úradom.

V sobotu 19. augusta uvedie folklórny súbor Zemplín svoj profilový program v rámci osláv 60. výročia založenia súboru. Na slávnostiach predstaví to najlepšie z najlepšieho. Súbor Zemplín sa len nedávno predviedol vo veľkom štýle na letnom podujatí vo Východnej, kde po prvýkrát dostal možnosť uviesť na veľkom javisku celovečerný program. Tanečníci sa chcú rovnako v plnej kráse predviesť aj domácemu publiku v Michalovciach.

Výstava fotiek i krojov

V nedeľu vyvrcholia Zemplínske slávnosti vystúpením folklórnych detských súborov, ale aj domácich a zahraničných spevákov a tanečníkov, ktorí ľudové tradície milujú a majú v krvi.

Súčasťou folklórnych slávnosti bude aj výstava historických fotografií, osobností súboru Zemplín, krojov, ocenení a historický prierez desaťročiami fungovania súboru Zemplín, ktorá sa uskutoční v galérii Zemplínskeho osvetového strediska v spolupráci so Zemplínskym múzeom. Na zaujímavosti týkajúce sa spomínaného michalovského súboru sa môžete prísť pozrieť do galérie od 14. do 20. augusta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM