Rôzne

Luky, šípy aj falošné mince... Na Jasenovskom hrade ožije minulosť!

Na Jasenovskom hrade sa v rámci Noci hradných zrúcanín uskutoční zaujímavý program. Prítomní sa budú môcť vrátiť do minulosti.

Ilustračný obrázok k článku Luky, šípy aj falošné mince... Na Jasenovskom hrade ožije minulosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie na Jasenovskom hrade v Humenskom okrese sa v rámci Noci hradných zrúcanín začne v sobotu 13. augusta v popoludňajších hodinách už po druhý raz. Informovala o tom starostka obce Jasenov Lucia Sukeľová. „Začneme programom pre deti, ktorý bude prebiehať na trase smerom k hradu,“ dodala.

Ten neobíde ani sninská skupina Vikomt, ktorá predvedie návštevníkom ukážky historického šermu v dobovom oblečení. Do minulosti sa prítomní vrátia aj streľbou z luku, vyskúšať si budú môcť aj razenie jasenovských falošných mincí.

Pokračovať sa bude podľa slov starostky nočnou hasičskou súťažou, ktorá sa začne o 21.00 h v areáli miestneho ihriska. V nedeľu ráno sa zase v obci stretnú na burze chovatelia z blízkeho i širokého okolia.

Počas sobotňajšej noci bude Jasenovský hrad osvetlený. Podľa slov starostky je atraktívny najmä pre jeho dostupnosť. Z mesta sa k nemu dá dostať aj peši, preto sa minulý rok tešili z početnej návštevnosti tohto podujatia pre rodiny s deťmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM