Krimi

Lúpežná dráma na družstve: Strážnika prepadli a spútali v maštali!

V areáli poľnohospodárskej družstva došlo k lúpežnému prepadnutiu. Strážnik počas svojej nočnej služby zažil hrozivé chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Lúpežná dráma na družstve: Strážnika prepadli a spútali v maštali!
Zdroj: TASR

Michalovskí policajti intenzívne pracovali na objasnení lúpežného prepadnutia, ku ktorému došlo v utorok v obci Krišovská Liesková. Ako informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó na základe získaných dôkazov a množstva vykonaných procesných úkonov, vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach zo zločinu lúpeže obvinil už súdne trestaných štyroch miestnych obyvateľov, dvoch mladistvých (15,17) a dvoch dospelých (19,21).

„Okolo polnoci z utorka na stredu prišli na hospodársky dvor miestneho poľnohospodárskeho družstva obce Krišovská Liesková. Prešli do maštali, kde prepadli strážnika (41). Zhodili ho na zem, spútali a jeden z páchateľov (19) mu povedal aby bol ticho, lebo ho pichne. Následne mu z vreciek zobrali cigarety, zápalky, hygienické vreckovky a zväzok kľúčov,“ uviedol hovorca.

„Pomocou zväzku kľúčov si odomkli administratívnu budovu, prehľadali ju a z miestnosti pre strážnika odcudzili kliešte takzvané herkulesky, ďalší zväzok kľúčov a z vaku poškodeného cigarety. Vonku už mali pripravené plastové kanistre, do ktorých chceli odcudzili naftu. To sa im však nepodarilo, nakoľko ich vyrušilo okoloidúce vozidlo,“ doplnil Szabó. Napadnutému strážnikovi bola spôsobená škoda vo výške 65 eur a utrpel i povrchové poranenia krku, ľavej a pravej ruky a chrbta, bez práceneschopnosti.

Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM