Zuzana Ročeňová Kultúra

Maliar zemplínskeho slnka by sa potešil: Jeho obrazy si našli cestu k Michalovčanom FOTO

Michalovčania a návštevníci metropoly Zemplína majú jedinečnú možnosť vidieť skvosty známeho zemplínskeho maliara. Avšak nemusia chodiť ani do galérie, umenia si ich našlo samo a prišlo za nimi.

Ilustračný obrázok k článku Maliar zemplínskeho slnka by sa potešil: Jeho obrazy si našli cestu k Michalovčanom FOTO
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia nášho mesta nemusia v lete chodiť za umením len do galérie. Umenie v podobe Galérie pohľadov prišlo priamo do centra na Námestie osloboditeľov, ktorú aj tento rok sprístupnilo mesto.

Galéria pod holým nebom je prístupná verejnosti 24 hodín denne. Pokochať sa môžete 24 dielami maliara Teodora Jozefa Moussona, ktorý po smrti dokonca získal prívlastok „maliar zemplínskeho slnka a ľudu". Všetky vystavované diela pochádzajú zo zbierky Zemplínskeho múzea v Michalovciach.

Vyhotovené sú vo formáte A2 a povrchovo upravené do každého počasia. Galéria je umiestnená v centrálnej mestskej zóne v blízkosti mestského úradu a skrášľovať pešiu zónu by mala do začiatku jesene.

Nápad prísť s umením do centra mesta pod holé nebo bol podľa Michalovčanov výborný a pochvaľujú si ho. „Mne sa to páči, som rada, že sa v týchto výstavách pokračuje. Do galérie veľa ľudí nezvykne chodiť, ale takto si to prezrie hocikto, kto pôjde okolo,“ povedala Michalovčanka Miroslava (30).

„Výstava je pekná a plusom je aj to, že ide o umelca z Michaloviec. Myslím, že turisti, ale aj domáci tento nápad výstavy na námestí ocenia a bude sa im páčiť,“ hovorí Michal (49) z Michaloviec.

Foto: Dnes24.sk

Umenie prišlo za ľuďmi priamo na námestie
11
Galéria
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM