Správy

Máme sa na čo tešiť! Cykloturistika v okolí Zemplínskej šíravy bude ešte atraktívnejšia

Zemplínska šírava a jej okolie ponúka skvelé podmienky pre športové vyžitie na dvoch kolesách.

Ilustračný obrázok k článku Máme sa na čo tešiť! Cykloturistika v okolí Zemplínskej šíravy bude ešte atraktívnejšia
Zdroj: TASR

Košický samosprávny kraj sa pustil do obnovy cykloturistického značenia v okolí Zemplínskej šíravy.

„Vďaka dobrému počasiu, ale aj nemilým okolnostiam v súvislosti s pandémiou, trávia ľudia viac času v prírode a skôr ako po iné roky sa začala aj cyklistická sezóna. Ideálne podmienky pre športovanie na dvoch kolesách má Zemplínska šírava. V porovnaní s inými lokalitami v Košickom kraji má táto oblasť oveľa menej značených cykloturistických trás, preto sme sa ich rozhodli v týchto dňoch revitalizovať a zatraktívniť," uviedol košický župan Rastislav Trnka.

Raj cyklistov

Do konca mája podľa jeho slov obnovia cykloturistické značenie na siedmich cykloturistických trasách v celkovej dĺžke 142 kilometrov.

Cyklistov v okolí Zemplínskej šíravy láka množstvo bočných ciest s nízkou až minimálnou premávkou a rozsiahle roviny.

Zážitok z krajiny umocňuje scenéria s vodným dielom, vinicami či bukovými pralesmi, ktoré vytvárajú ideálne podmienky pre rozvoj cykloturistiky.

Chystané novinky

Počas mája kraj opraví už existujúce smerovníky, doplní orientačné smerové značenie, maľované cykloturistické značenie a osadí aj nové cyklosmerovníky.

„Cyklisti sa budú môcť lepšie orientovať v rozličných typoch terénu, a to v okolí Morského oka, po bývalých lesných úzkokoľajkách či viniciach menej známeho Sobraneckého vinohradníckeho regiónu,“ ozrejmil Trnka.

Košický samosprávny kraj okrem značenia cyklotrás pracuje aj na rozšírení siete existujúcich cyklotrás tak, aby sa vytvorila bohatšia a komplexnejšia ponuka pre všetky kategórie cyklistov od tých menej zdatných až po náročných športovcov.

„Aktuálne pracujeme na tom, aby sme v blízkej dobe v okolí Zemplínskej šíravy vyznačili ďalších 181 kilometrov úplne nových cykloturistických trás,“ doplnil Trnka.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM