Šport Hádzaná

Marianna Rebičová z Iuventy Michalovce nie je zdravotne FIT

Kvalifikácia na majstrovstvá je veľká vec. Žiaľ, pre Mariannu Rebičovú z michalovskej Iuventy, to nebude asi možné.

Ilustračný obrázok k článku Marianna Rebičová z Iuventy Michalovce nie je zdravotne FIT
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Slovenské hádzanárky odštartujú v stredu kvalifikáciu na ME 2022. Najskôr ich čakajú v Španielsku úradujúce vicemajsterky sveta, v nedeľu nastúpia doma proti silným Maďarkám. Tréner Pavol Streicher nemá pred úvodným dvojzápasom veľké oči.

Tréner Streicher nemôže v zápasoch počítať so zranenou Kristínou Pastorkovou. Zdravotný stav už predtým vyradil aj jej tri klubové spoluhráčky Viktóriu Oguntoyovú, Eriku Rajnohovú a Natáliu Némethovú.

Zdravotne fit nie je ani Marianna Rebičová z Iuventy Michalovce.

Náhradníčky

Z pozície náhradníčok sa do tímu dostali mladé hráčky – brankárka Soňa Furgaláková a pivotka Valéria Dulinová. Slovenky sa v 5. kvalifikačnej skupine stretnú v Španielsku s domácim výberom (Antequera, 6. októbra o 20.45 h) a doma proti Maďarsku (Topoľčany, 10. októbra o 17.30 h).

„Chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok, ale zmeny, ktoré sme museli urobiť, sa už ukázali. Budeme hrať s tým, čo máme. Otáznik visí ešte nad Veronikou Habánkovou, ktorá si podvrtla koleno a ide na vyšetrenie,“ uviedol Streicher na pondelkovom brífingu.

Straty v tíme

Slovenky sa v Španielsku predstavia aj v decembri, kde ich čakajú MS. Tréner Sloveniek sa nechcel pred dvojzápasom zaoberať stratami vo svojom tíme:

„Musíme svoju pozornosť sústrediť na to, s kým ideme hrať, s akým kádrom. Predtým sme sa až príliš zaoberali pri play off proti Srbsku takými vecami, že koho máme a kto nám chýba. A to sa nám aj vypomstilo. Naša úloha je jasná, čo najlepšie sa pripraviť. Španielky odohrali nešťastnú olympiádu, ale zdolali Nórsko, nezvládli len rozhodujúci zápas s Ruskom. Maďarky majú jednu z najlepších líg v Európe. Súperi sú, akí sú, my sa musíme pripraviť.“

Športovým fans

Tímu veria

Brankárka Adriana Medveďová však tímu verí. Podľa nej nič nie je nemožné. Pred zrazom mala aj ona zdravotné problémy, ale dala sa do poriadku:

„Minulý týždeň som sa nešťastne zranila, ale už som v poriadku. Máme ťažkých súperov, na svetovej úrovni, ale ja sa na to teším. Každý zápas sa začína za stavu 0:0 a lopta je guľatá. Tento tím má na to, aby sme nejaké body získali.“

Nominácia SR na zápasy proti Španielsku a Maďarsku):

  • brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicjová (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
  • pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)
  • krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
  • spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Anette Emma Hudáková (Alba Fehérvár KC/Maď.), Barbora Lanczová (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (obe MŠK Iuventa Michalovce), Boglárka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda)

Mimochodom, videli ste zábery z maratónu, na ktorom sme mali aj naše zastúpenie z Michaloviec? Pozrite si nižšie.

Atmosféra z Medzinárodného maratónu mieru na FOTKÁCH
22
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM