Rôzne

Maturity sú v plnom prúde aj na michalovskom gymnáziu: Riaditeľ študentom radí, jedna vec, ktorá vám pomôže!

Niektorí to už majú za sebou, iní na skúšku dospelosti ešte len čakajú. Maturity sú v plnom prúde aj na gymnáziu v Michalovciach. Riaditeľ dokonca maturantom poradil, ako to zvládnuť ľahšie.

Ilustračný obrázok k článku Maturity sú v plnom prúde aj na michalovskom gymnáziu: Riaditeľ študentom radí, jedna vec, ktorá vám pomôže!
Zdroj: Dnes24.sk

Maturitné skúšky neminuli tento týždeň nejedného štvrtáka ani na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach. O náročnom týždni sme sa porozprávali priamo s riaditeľom, ktorý čo-to prezradil i poradil.

Náročný maturitný týždeň

Ústne maturitné skúšky na Gymnáziu Pavla Horova prebiehajú už od pondelka 23. mája až do štvrtka 26. mája. „V tomto školskom roku na našej škole maturuje 185 žiakov,“ povedal Rudolf Gadomský, riaditeľ školy. Dodal, že žiak môže vykonať ústnu formu internej časti maturitnej skúšky bez ohľadu na výsledok písomných maturít, ktoré absolvoval v apríli. Vysvetlil, aj ako je to pri celkovom hodnotení. „Berú sa do úvahy výsledky z ústnej i písomnej časti maturitnej skúšky. Ústnu maturitnú skúšku na gymnáziu tvoria štyri predmety: slovenský jazyk a literatúra, cudzí jazyk na úrovni B2, voliteľný predmet zo skupiny prírodovedných alebo spoločenskovedných predmetov, alebo ostatných predmetov a ďalší voliteľný predmet.“ Žiak môže navyše maturovať z ďalších maximálne dvoch voliteľných predmetov.

Maturanti, ktorí to už mali za sebou postávali pred školou. „Konečne si môžem vydýchnuť. Bol to náročný týždeň,“ zhodnotil Tomáš. Je pravdou, že pre maturanta je jeho deň náročný. Avšak riaditeľ GPH vysvetlil, že v jednom dni študenti maturujú najviac z troch predmetov. Otázky si žrebujú spomedzi tridsiatich maturitných zadaní. Čas na prípravu závisí od konkrétneho maturitného predmetu. Vo väčšine prípadov je to 20 minút. Žiak odpovedá 20 minút. „Naša škola patrí medzi najpočetnejšie štvorročné gymnázia na Slovensku, 185 maturantov je skúšaných v 22 maturitných komisiách. Žiaci majú vytvorené optimálne priestorové, materiálne a personálne podmienky aby v dobrej pracovnej klíme zodpovedali maturitné zadania,“ doplnil R. Gadomský.

Čo radí riaditeľ

A čo študentom počas skladania skúšky dospelosti môže pomôcť? Riaditeľ Gymnázia Pavla Horova radí predovšetkým jednu vec a to pozitívne myslenie. S tým podľa neho ide všetko ľahšie. „Strach a stres zväzuje ruky, musíte sa ho zbaviť a uvoľniť myseľ, aby mohla prezentovať všetky vedomosti, ktoré ste počas štúdia získali,“ poradil maturantom. Tí študenti, ktorí podľa neho systematicky pracovali počas celého štúdia, dokážu určite výborne reprezentovať seba i svojich pedagógov.„Šťastnú ruku a veľa úspechov všetkým maturantom,“ zaželal na záver.

Môže vás zaujímať:

Maturitné tablá made in Michalovce: Výklady centra mesta obsadili zaujímavé diela, FOTO

Michalovská učiteľka Mária o štrajku na rovinu: V týchto chvíľach sa skutočne hanbím!

Škola v Michalovciach je v kurze, čo je za tým? Riaditeľ v teplákoch aj v montérkach, aj trieda mimoňov…

Keď učitelia a študenti v michalovských školách perlia: Po týchto výrokoch na vyučovaní nastali výbuchy smiechu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM