Samospráva

Mesto Michalovce nechce realizovať parkovanie so spoločnosťou EEI

Michalovská samospráva nechce realizovať parkovanie so spoločnosťou EEI. Avizovala to už v septembri, v utorok to potvrdili aj mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Michalovce nechce realizovať parkovanie so spoločnosťou EEI
Zdroj: TASR

Parkovné sa v metropole Zemplína nevyberá od roku 2014. Pre vyriešenie problémov v statickej doprave samospráva ešte vlani schválila vstup mesta do akciovej spoločnosti Mestský parkovací systém spoločne so zakladateľom – spoločnosťou EEI.

Dostali mandát

Michalovskí poslanci však na svojom utorkovom zasadnutí rozhodli o tom, že mesto v ňom nechce zotrvať. „Dostali sme mandát, aby naši zástupcovia rokovali s partnerom o ukončení činnosti v tejto spoločnosti,“ uviedol pre médiá po rokovaní zastupiteľstva primátor Viliam Zahorčák (Smer-SD). Na návrh poslanca Jozefa Bobíka by sa malo diskutovať o jeho zrušení, resp. likvidácii.

Mesto sa k tomuto kroku podľa vlastných slov odhodlalo po tom, čo sa s firmou EEI nedohodlo na spoločnom postupe pri vybudovaní parkovacieho systému v Michalovciach. „Prioritou orgánov mesta pri riešení parkovania bolo predovšetkým nastavenie optimálnych cien. Druhým dôležitým aspektom bolo nerozširovať rezidenčné parkovanie v obytných oblastiach, s výnimkou oblasti na základe žiadosti obyvateľov,“ uvádza sa v predloženej dôvodovej správe.

Podľa primátora v spoločnosti žiadna činnosť neprebehla, nedošlo ani k žiadnym vzťahom medzi ňou a mestom, ktoré je oprávnené prenajímať svoje plochy na zriadenie platených parkovísk. „Žiadny projekt parkovania zatiaľ urobený nebol, bol to len taký náčrt, akási predstava,“ doplnil na margo toho, či si spoločnosť môže nárokovať nejakú stratu.

Reakcia EEI

Za spoločnosť EEI uviedla Lucia Chovanová zo spoločnosti Dynamic Relations 2000, že firma EEI po založení spoločného podniku s mestom Michalovce pripravila koncepciu parkovacej politiky, ktorá by po zavedení zlepšila parkovanie v centre mesta. „O zámere zastupiteľstva hlasovať o zrušení tohto spoločného podniku nebola informovaná,“ uzavrela.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM