Zuzana Ročeňová Rôzne

Mesto sa ide pustiť do budovania ďalšieho kruháča: Motoristi, čo vás čaká počas výstavby?

V nasledujúcich dňoch sa začne v Michalovciach s výstavbou v poradí ôsmej okružnej križovatky. Výstavba malého kruháča bude spájať Okružnú a Špitálsku ulicu. Aké obmedzenie čakajú motoristov?

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa ide pustiť do budovania ďalšieho kruháča: Motoristi, čo vás čaká počas výstavby?
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

V najbližších týždňoch sa spustí v Michalovciach stavba v poradí už 8. kruhového objazdu a celková suma vyčíslená na realizáciu stavby predstavuje 419 655,77 eur.

Uzavretie na takmer 3 mesiace

Križovatka spájajúca Okružnú a Špitálsku ulicu patrí medzi dosť frekventované úseky a samotný objazd má výrazne zlepšiť celkovú plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

A čo počas výstavby čaká motoristov? „Dňom 5.5.2014 sa začína realizácia stavby „Michalovce – Malá okružná križovatka – Špitálska – Okružná“. Od uvedeného dňa t. j. od 5.5.2014 do 31.7.2014 bude úplne uzavretá križovatka ulíc Špitálska – Okružná. Obchádzková trasa bude po miestnych komunikáciách,“ uvádza sa na oficiálnej stránke mesta Michalovce. Úplná uzávierka križovatky bude označená dočasným dopravným značením.

Do konca roka nový kruháč

Stavebná spoločnosť by mala dokončiť stavebné práce a okružnú križovatku odovzdať do konca roka 2014. Podľa projektovej dokumentácie ide o realizáciu stavby v rozsahu búracích prác, výstavby novej vozidlovej komunikácie s asfalto-betónovým krytom, prstencom zo zámkovej dlažby, chodníkmi pre peších, odvodnením vozovky, vonkajším osvetlením, prekládkou plynovodu, rekonštrukciou vodovodu, kanalizácie a dopravným značením.

Foto: ilustračné

Zdroj: michalovce.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM