Správy

Mesto si uctí svojich starších obyvateľov: Čo sa chystá v Michalovciach?

Michalovce privítajú v sále kultúrneho strediska svojich starších obyvateľov. Mesto im takto chce vzdať úctu a vyjadriť uznanie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto si uctí svojich starších obyvateľov: Čo sa chystá v Michalovciach?
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto pozýva starších obyvateľov na zaujímavý program. Chce im takto vzdať úctu. Čo sa bude diať?

Čítajte tiež: Nápad radnice zriadiť v Michalovciach zoo: Mesto sa usiluje nájsť vhodný pozemok

Starším Michalovčanom

Druhý jesenný mesiac patrí aj v metropole Zemplína seniorom. Mysleli na nich i predstavitelia nášho mesta. Programom len pre nich, chcú dôchodcom vyjadriť úctu a uznanie. Mestský úrad Michalovce v spolupráci s mestským kultúrnym strediskom už tradične organizuje podujatie s názvom Vďaka vám. Táto tradícia vznikla pri príležitosti osláv Mesiaca úcty k starším.

Čítajte tiež: Druhá najpočetnejšia národnosť? V Michalovciach sú to Rómovia

„Mestské kultúrne stredisko a Mestský úrad Michalovce pozývajú na program pri príležitosti Mesiaca úcty k starším, ktorý sa uskutoční 18. októbra 2016 o 16. hodine vo Veľkej sále MsKS,“ informovali z radnice. Seniori sa v októbri stretávajú každoročne aj na pôde mestského úradu. Sú to jubilanti, ktorí v danom roku oslávili okrúhle 70., 75., 80., 85., 90. a 95. narodeniny.

V novom šate

V sále MsKS pre seniorov prichystali program pod taktovkou hudobnej skupiny Emotion group – Intermezzo a operného speváka Igora Kucera. Ide o jeden zo spevákových najnovších projektov, ktorý vznikol na základe autentických nahrávok matky Andyho Warhola Júlie Zavackej Warholovej, ktorá vďaka iniciatíve svojho syna Andyho naspievala v 50. rokoch minulého storočia na LP platňu v nahrávacom štúdiu v Pittsburghu pôvodné rusínske ľudové piesne.„Túto LP platňu neskôr posielala ako vianočný darček svojim blízkym do kraju, ako zvykla hovoriť svojej domovine,“ zverejňuje Kucer.

Čítajte tiež: Podarené hlášky našich najmenších: Škôlkari z Michaloviec sa vám postarajú o úsmev!

Ako spevák dodal, ich snahou bolo vniesť nový život týmto starým piesňam, ktoré upadajú pomaly do zabudnutia a nechať ich zaznieť v novom šate.„Som veľmi rád, že sa nám podarilo aj takýmto spôsobom priniesť čaro a výnimočnosť týchto piesni, ktoré od útleho detstva vstrebával aj samotný Andy Warhol,“ dodal umelec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM