Ondrej Petričko Samospráva

Mestská polícia za rok riešila vyše 4 600 priestupkov: Za čo padla najvyššia pokuta?

Michalovská mestská polícia musela riešiť v minulom roku viac ako štyri tisícky priestupkov. Odchytila skoro 150 túlavých psov a rozdala 376 „papúč“. Prezradili to štatistiky za minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia za rok riešila vyše 4 600 priestupkov: Za čo padla najvyššia pokuta?
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia (MsP) v Michalovciach mala v roku 2012 množstvo práce. Svedčia o tom aj štatistiky. Čo myslíte, aké priestupky páchajú Michalovčania najčastejšie?

Riešili v priemere takmer 13 priestupkov denne

V roku 2012 riešila michalovská mestská polícia 4 675 priestupkov, čo je v priemere takmer 13 denne. „Priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, priestupky proti majetku a priestupky na úseku verejného poriadku,“ vymenoval najčastejšie prehrešky Michalovčanov náčelník Mestskej polície Michalovce Dušan Šanta. Najvyššia pokuta, ktorú udelili bola 60 eur za dopravný priestupok na vyhradenom parkovisku.

Prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla, tzv. papuču, si našlo na svojom kolese 376 majiteľov áut. Polícia okrem toho vlani odchytila až 145 túlavých a zabehnutých psov.

Občania na priestupky aj sami upozorňujú

Samotní Michalovčania priestupky nielen páchajú, ale aj na nich políciu sami upozorňujú a prispievajú tak k verejnému poriadku a väčšej bezpečnosti v meste. „Občania pri ochrane verejného poriadku pomáhajú najčastejšie oznámením MsP na protiprávne konanie, na základe ktorého je na miesto vyslaná hliadka MsP za účelom zjednania nápravy,“ vysvetlil náčelník MsP.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM