VOCH Správy Samospráva

Mestská polícia v čase pandémie: Osobitnú pozornosť venuje lokalite Angi mlyn

Mestská polícia Michalovce v aktuálnej dobe pracuje v akcieschopnom režime. Svojou hliadkovou činnosťou sa od 14. marca prioritne zameriava na kontrolu dodržiavania vydaných ochranných opatrení na zamedzenie šírenia koronavírusu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v čase pandémie: Osobitnú pozornosť venuje lokalite Angi mlyn
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica zverejnila, že príslušníci Mestskej polície Michalovce pomáhajú v boji proti šíreniu koronavírusu. Mestskí policajti majú k dispozícii dostatočné množstvo ochranných rúšok, jednorazových rukavíc, ochranných okuliarov i oblekov.

Dezinfekcia áut

Ako informoval za mestskú políciu a radnicu mesta Michalovce PhDr. Marcel Medviď, v služobných vozidlách a aj na stálej službe používajú dezinfekčné prostriedky nielen na ruky, ale aj na kľučky dverí či písacie stoly. „Vďaka majiteľovi autoservisu Andrejovi Martonovi, ktorý sám ponúkol bezplatnú dezinfekciu, je interiér služobných motorových vozidiel čistený ozónovým generátorom.“

Hliadky mestskej polície sa zameriavajú na kontrolu dodržiavania zákazu organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy, kontrolujú dodržiavanie povinnosti nosenia ochranných pomôcok ako sú ochranné rúška na verejne prístupných miestach a vykonávajú tiež kontrolu uzatvorenia športových areálov v meste.

Kamerový systém

V súvislosti s opatreniami pre fyzické osoby, podnikateľov a právnické osoby, hliadky opakovane monitorujú prevádzky, ktoré majú povinnosť byť uzavreté. V zmysle usmernenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky porušenia zadokumentujú a odstupujú ich Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach.

Na monitorovanie vzniknutej situácie mestská polícia využíva i kamerový systém nainštalovaných kamier v rôznych častiach mesta.

Meranie teploty

Príslušníci mestskej polície dohliadajú aj na dodržiavanie obmedzeného pohybu občanov v priestoroch Mestského úradu Michalovce počas klientskych hodín od 8.00 hod. do 11.00 hod. Hliadka pri vchode do budovy meria klientom teplotu, skontroluje povinnosť mať na tvári ochranné rúško a usmerňuje klientov pri vybavovaní ich požiadaviek.

„Osobitnú pozornosť v tomto čase venuje Mestská polícia Michalovce lokalite Angi mlyn a Gerbovej ulici. Na dodržiavanie opatrení tam prísne dohliadajú príslušníci miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) aj príslušníci mestskej polície. Spoločne sa snažia prispieť k tomu, aby správanie členov marginalizovanej komunity neviedlo k nekontrolova­teľnému šíreniu koronavírusu,“ zverejnil Marcel Medviď.

Podľa jeho slov pri vstupe do lokality hliadky kontrolujú, aby nik neodišiel do mesta bez ochranného rúška. Práve hliadky MOPS sú tí, ktorí prichádzajú do prvého kontaktu s obyvateľmi z marginalizovaných komunít. Aj napriek tomu, že majú zabezpečené ochranné prostriedky, a to nielen rúška, ale aj rukavice či antibakteriálne potreby, sú členovia MOPS pripravení na to, že v prípade najhoršieho budú musieť aj oni dodržiavať karanténu.

Pomoc Michalovčanom

Okrem uvedeného aj naďalej dohliadajú na ochranu verejného poriadku a majetku, snažia sa predchádzať konfliktom vo vnútri komunity.

Príslušníci Mestskej polície v Michalovciach spolu s hliadkami MOPS sa budú aj naďalej podieľať na dodržiavaní všetkých prijatých opatrení a pomáhať Michalovčanom prekonávať vzniknuté ťažkosti a obmedzenia v súvislosti s pandémiou.

Metropola Zemplína sa v čase šírenia koronavírusu stará aj o nákupy seniorov
3
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM