Rôzne

Meteorológovia varujú okres Michalovce: Výstraha pred poľadovicou a hmlou

Pre náš okres vydali meteorológovia dve výstrahy. Pozor by ste si mali dať na hmlu a poľadovicu.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú okres Michalovce: Výstraha pred poľadovicou a hmlou
Zdroj: TASR

Meteorológovia vydali pre náš okres Michalovce výstrahu 1. stupňa pred hmlou, ktorá má potrvať do 6. 12. 2019 do 10:00 hod. s dohľadnosťou 50 – 200 m.

„V okrese Michalovce sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 – 200 m. Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ varuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Ďalej dodáva, že výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Vydaná je aj ďalšia výstraha 1. stupňa pred poľadovicou a to od 4. 12. 2019 17:00 do 5. 12. 2019 9:00 hod. V okrese Michalovce sa podľa slov meteorológov ojedinele očakáva tvorba poľadovice.

„Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra – rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uzavrel SHMÚ.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Pozrite si vo fotogalérii, ako to vyzeralo na cestách nášho kraja, keď sa začiatkom týždňa zmenilo počasie.

OBRAZOM: Prvý sneh a situácia na cestách v Košickom kraji
7
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM