Šport Futbal

MFK Zemplín porazili Trnavčanov: Nečakaný zisk troch cenných bodov

Futbalisti MFK Zemplín porazili na trávniku Spartak Trnavu. Hráči Michaloviec boli v Trnave futbalovejší a nečakane získali cenné tri body.

Ilustračný obrázok k článku MFK Zemplín porazili Trnavčanov: Nečakaný zisk troch cenných bodov
Zdroj: TASR

Domáci na začiatku viedli

Domáci sa mohli ujať vedenia už v 5. minúte, keď po úniku Haliloviča a jeho nezištnej prihrávke nepresne zakoncil Bello. Hostia odpovedali dvakrát Kotorom. Po jeho druhom zakončení rozohral Jakubech rýchlu akciu cez Mikoviča a jeho únik prefekne zakončil Jirka na 1:0 pre domácich. V 15. minúte po rohovom kope hlavičkoval Kushta do bočnej siete. O dve minúty po úniku Jirku domáci kapitán Mikovič prestrelil. V 23. minúte zakončoval Horník, ale jeho tečovanú strelu padajúcu pod brvno stacil brankár Kira vytlačiť na roh. Hostia vyrovnali v 33. minúte, keď po rohovom kope hlavou usmernil loptu do siete neobsadený Koscelník.

Lepší MFK Zemplín

Druhý polčas začali lepšie Zemplínčania. Striedajúci Škutka v 48. minúte po vyšachovaní trnavskej obrany a prihrávke Danka z uhla prekonal Jakubecha. V 56. minúte boli domáci blízko k vyrovnaniu, ale Sloboda po prihrávke Mikoviča sám pred Kirom nezakončil. V 64. minúte už hostia viedli 3:1, keď sa po obrovskej chybe domáceho Horníka dostal sám pred Jakubecha Mensah a s prehľadom skóroval. O 4 minúty svitla domácim nádej po faule hostí v šestnástke na Greššáka. Z nariadenej jedenástky Godál znížil na 2:3.

Čítajte tiež: Nečakaný krok: Šoltinský skončil v pozícii šéfa MFK Zemplín Michalovce

Nervózni Trnavčania sa však vyrovnania nedočkali, pretože obrana hostí stála na pevných nohách a domácich do zakončenia nepúšťala. Päť minút pred koncom mohol vyrovnať striedajúci Košťál, ale z dobrej pozície vystrelil iba slabo. Futbalisti Michaloviec boli v Trnave futbalovejší a nečakane získali cenné tri body.

Hlasy trénerov

Miroslav Karhan, tréner Trnavy: „Do zápasu sme vstúpili dobre. Viedli sme 1:0 a zdá sa mi, že pre niektorých hráčov tento stav znamenal koniec zapasu. Hostia do polčasu vyrovnali, po zmene strán sme dostali dva góly a aj keď po góle z penalty nám svitla menšia nádej, zaslúžene sme prehrali.“

Čítajte tiež: Futbalisti MFK Zemplín majú posilu: Krídelník Kotora (25) čaká na svoju premiéru

Anton Šoltís, tréner Michaloviec: „Zápas sa mi hodnotí veľmi dobre, pretože sme vyhrali a aj po hernej stránke sme podali slušný výkon. Trikrát sme skórovali a zaslúžene sme získali tri body.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM