Veronika Ondo-Cholewová Šport

MFK Zemplín v druhom zápase najvyššej súťaže: V Senici padol jediný gól

MFK Zemplín Michalovce aj v druhom zápase najvyššej súťaži bojoval do poslednej chvíle. Víťazstvo bolo opäť tesné a napínavé do posledných sekúnd.

Ilustračný obrázok k článku MFK Zemplín v druhom zápase najvyššej súťaže: V Senici padol jediný gól
Zdroj: TASR

Michalovčania odohrali svoj prvý duel v najvyššej slovenskej súťaži proti obhajcovi majstrovského titulu AS Trenčín, ktorého privítali v domácom prostredí. O víťazstve majstra rozhodlo vtedy šesť minút pred koncom. Sobotu sa odohral podobný scénár v Senici v zápase s MFK Skalica.

Minútu pred prestávkou

Domáci sa pustili do súpera bez rešpektu a v 13. minúte po jednom z ďalších centrov do šestnástky Michaloviec Lietava takmer dosiahol loptu hlavou v dobrej šanci. Po polhodine hry Čermák po rohovom kope z hranice päťky hlavičkoval tesne nad brvno. Na druhej strane sa k slovu dostal aj Zemplín, ale Kuncova strela spoza šestnástky nemala potrebnú presnosť. Minútu pred prestávkou sa už ale diváci v Senici gólu dočkali, keď sa k lopte dostal Gašparík a po sóle sa presadil zoči-voči Kirovi v bránke hostí – 1:0.

Prehra o jeden gól

Po zmene strán si Lietava najskôr pohybom v šestnástke pýtal pokutový kop, no bez odozvy u hlavného arbitra a potom už zapli na vyššie obrátky aj Michalovčania, ktorí sa snažili o vyrovnanie. Pozorná defenzíva Skalice ale odolávala a súpera nepúšťala do vyložených šancí. Naopak, Lietava v 76. minúte z uhla trafil do brankára súpera, hostia potom podnikli rýchly protiútok a Hamuľak asi z dvadsiatich metrov vystrelil vysoko nad. Z veľkej diaľky to skúšal o šesť minút neskôr aj Kunca, ale domáci držali tesný náskok a ten si ustrážili až do konca. MFK Zemplín prehrali so Skalicou o jeden gól.

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 44. Gašparík. Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Čermák, Lietava, Bariš – Turík, Morlacchi, 69. Hamuľák, 1016 divákov

Skalica: Hajdúch – Švrček, Majerník, Konečný, Ciprys (82. Vrablec) – Kurák, Čermák, Bariš, Mazan – Lietava (77. Ulrich), Gašparík (90+1. Šebesta)
Michalovce: Kira – Šimčák, Gallo, Grič, Turík (72. Mensah) – Regáli, Kunca, Podhorin, Koscelník – Nworah (26. Hamuľák), Sedlák (20. Morlacchi)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 1. augusta o 17.00 hod.: Podbrezová – Michalovce (3. kolo, hrá sa v Brezne)

Sobota 8. augusta o 19.00 hod.: Michalovce – Zlaté Moravce (4. kolo)

Sobota 15. augusta o 19.00 hod.: Myjava – Michalovce (5. kolo)

Čítajte tiež:

Premiéra MFK Zemplín v najvyššej súťaži: Napätie do posledných sekúnd

MFK v generálke úspešne: Dominik Kunca zostrelil poľský tím

Žreb Slovenského pohára vo futbale: Michalovce začnú až v 2. kole, prehľad zápasov tímov z nášho regiónu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM